Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili aday adayı Erol Sarıal, dün çok sayıda partili ve üyenin katılımıyla Camlı Köşk’te düzenlenen programda neden aday olduğunu ve seçilmesi halinde yapacağı projeleri anlattı. CHP Genel Merkezi’nin eğilim yoklaması sonuçlarını görmezden gelemeyeceğini söyleyen Sarıal, “7 Mart’ta sandığa gidecek her üyemizden destek bekliyorum. Seçim varsa mutlaka sonuçları da olacaktır. Başarılı olmayan milletvekili mutlaka değişmelidir. Bunu yapacak olan da üyedir” dedi.

 

Coşkulu bir kalabalığın izlediği programa CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Milletvekili aday adayı Şerafettin Turpçu, Çiğdem Şekerci, Songül Malkoç, Halil Furat, Sinan Durdu,Yaşar Balcı ile ilçe ve belde başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. Özgeçmişi ve siyasi kariyerini özetleyen konuşmasından sonra seçilmesi halinde yapacaklarını anlatan Erol Sarıal şunları söyledi:  “1962 doğumluyum ve bir evdeki 12 kardeşten birisiyim. Demokrasiyi, bölüşmeyi, çalışmayı ve yarışmayı önce aile içinde öğrendik. Ak Parti’nin iktidar sürecini görüyoruz. Her seçim akşamı ekran karşısına geçiyoruz ve yarım saat sonra moralimiz bozuluyor. AKP her seferinde bizi yeniyor. Eğer ben CHP’li üyelerin desteği olursa ve parlamentoda desteğimizi alıp gidersek seçimden sonra 4 yıl 4 ekere her eve girilmesini sağlayacağız. Parti hareketimizde bir kadroculuk var. Yönetime gelen arkadaşlarımızın büyük çoğunluğunun belediyelerde veya yönetimlerde kadroları var. Bütün Türkiye’de bu böyle. Parti genel merkezimizin örgütlerimizi denetlemesi gerekiyor. Tüzüğe madde koyulması ve 3 ayda bir örgütlerimizin denetlenmesi gerekiyor. 6 ay sonra partinin orada çalışma yapılıp yapılmaması gerekiyor. Eğer halka çalışma yapmak yerine birilerini destekleyenler Müfettişlerle yönetimin düşmesi gerekmektedir. Eğer bu böyle olmazsa AKP seçimi bilgisayarla aldı deriz. Benim öncelikli olarak siyasal projem odur. İkinci projemiz ise hava milletvekilliği olmasından çıkartmamız gerekiyor. Milletvekili her Cuma günü nasıl kaçarımda meclisteki yasa tasarılarını halkıma anlatırım diye düşünmesi gerekiyor. Türkiye genelinde ben örgütün başına gelip 1-2 saat nasıl halkımı görürüm diye düşünmesi lazım. Milletvekillerine saygı ve sevgilimizi göstereceğiz ama bu partimizin sahibi üyeleridir. Bu partide üye olmayan bir görev alamıyorsa üyelerimize o saygıyı göstermemiz gerekir. Sadece kadroları hedef almamalıyız, sadece örgüt başkanlarıyla delegelerle görüşüp milletvekili olmamalıyız. Milletvekillerimiz sahada örgütlerimizin ekonomik sorunlarını çözebilecek ve üyelerimizin motivasyonunu çoğaltacak şekilde çalışmalı. Milletvekilleri çalışkanlığıyla tekrardan milletvekilliğini hak etmeli. Bu konuşmamam Zonguldak milletvekillerine değil tüm Türkiye genelindeki milletvekillerine sitemimdir. Milletvekilleri arasında bir arkadaşlık grubu oluşuyor. Bölgesinde ne kadar başarısız olursa olsun Ankara’da iş bitiyor. Başarısız olan milletvekillerini değiştirmek gereklidir ve bunu yapacak olan da üyelerdir.”

 

Zonguldak için ekonomik projelerinin olduğunu ifade eden Erol Sarıal, deniz yolu ile ulaşımın önemine vurgu yaparak şöyle konuştu: “Her evden deniz görülüyor ama denizi unuttuk. Karayolu, demiryolu ve hava alanı ile uğraşıyoruz. Denizden bir tane yolcu takası gitmiyor. Filyos’tan Alaplı’ya kadar bir deniz ulaşımı sağlamamız lazım. Eğer bunu yaparsak sahilimize de iç turizm hareketi oluşur ve esnafımız kazanır. Dolmuşçusu taksicisi de iş yapmaya başlar. Ekonomik hareket başlar. Zonguldak’ta kim ne derse desin taşkömürü madenciliğini yok sayarak göç durdurulamaz. Taşkömürü Dünyanın en çok hareket sağlayan ve enerji kaynağı sağlayan madendir. 200 yıllık kaynaklarımız var ve yer altı madenciliği tehlikeli bir olay. Taşkömüründe kamu madenciliği çok önemli. Zonguldak bir okul ve kazalar olduğunda direk Zonguldak’tan helikopterlerle kurtarma ekipleri geliyor. Dolayısıyla 2000-2500 kişi alınması gerekiyor. Ayrıca her yıl 1000 kişide buna ek olarak düzenli olarak işçi alınması gerekiyor. Çocuklarımız TTK’ya alınmazsa yarın madenlerde asgari ücretle çalıştırmaya başlayacaklar.”