Cumhuriyet Halk Partili(CHP) Belediye Meclis üyeleri arasındaki soğuk savaş şimdilik derin dondurucuya kalkmışa benziyor. İl Başkanı Ertuğrul Koltuk’un “Konuşurlarsa disipline veririm” açıklamasının ardından dün Halkın Sesi’ni ziyaret eden belediye meclis üyeleri Gökhan Demir ve Cavit Zülfikar ortak açıklamalarında, “Söylediklerimizin sonuna kadar arkasındayız. Ama partimizin yıpranmaması için şimdilik susuyoruz.  Mart ayında yapılacak Belediye Başkan Yardımcılığı değerlendirmesinde de tavrımız aynı olacak.” dediler.

“İSTİFA EDERİZ AKP’YE GEÇMEYİZ”

Basında istifa edip AKP’ye geçecekleri şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Demir ve Zülfikar, “Şartlar onu gerektirir istifa etmemiz gerekse bile AKP’ye geçmeyiz. Biz atadan dededen Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Kim ne kadar partili tüm Zonguldak biliyor. Partiye zarar vermek gibi bir niyetimiz olmadı olamazda. Merkez Bankası’nın kasa anahtarını verseler AKP’ye geçmeyiz. Disipline de verilsek de sorun yok. Bildiğimiz her şeyi anlatırız. Koltuk merakımız da yok. Ama Mart ayında yapılacak başkan yardımcılığı değerlendirmesinde de aynı tavrımızı göstereceğiz.  Partimizin sonuna kadar yanındayız”  şeklinde konuştu.

“MESELE ŞENOL ŞANAL DEĞİL”

Kamuoyundaki eleştirilere saygı duyduklarını ancak meselenin Şenol Şanal meselesi değil yönetsel bir sorun olduğunu vurgulayan Demir ve Zülfilkar, “Biz Şenol Şanal’ın yönetim anlayışını, halkla ilişkilerini ve ayrımcılığını eleştirdik. Şenol Şanal zaten CHP’li değildir. Mart sonuna kadar bekliyoruz. Biz polemik yaratmak değil bir soruna dikkat çekmek istedik. Bu sorun hizmet noktasında da aksamalara neden oluyordu. Hepimiz insanız bizde hata yapabiliriz. Eleştirilere de saygı duyuyoruz. Ama biz bize güvenen insanların boynunu bükecek hata yapmadık. Biz başkaları gibi baldudak olup yaparız, ederiz demeyiz. Yaparız.”