İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, muhalefet liderlerine sert konuştu.



Muhalefet partilerini zillet ittifakı olarak nitelendiren Soylu, "Tayyip Erdoğan'ın topçu olduğunu biliyorsunuz. 31 Mart'ta topu Tayyip Erdoğan'a verin, zillet ittifakının ve Kılıçdaroğlu'nun kalesine 90'lardan çatala topu atsın" dedi. Bakan Soylu, bu seçimlerin birilerini çıldırtma seçimi olduğunu, bu nedenle kendilerine destek olunması gerektiğinin altını çizdi. 





Soylu, madenci anıtında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Miting için kürsüye çıkan Soylu, Zonguldak halkına hitap etti. Muhalefete sert sözlerleyüklenen Soylu, bakanlığının hizmetlerini anlattı. Okul önlerine uyuşturucu satışıyla mücadele, hırsızlık olayları ve terör konularına değinen Soylu, şehit ailelerinin taleplerini dile getirdi. Soylu'ya mitingde belediye başkan adayları da eşlik etti.  

Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarına imza attıkalrını vurgulayan Soylu, yapılan hizmetlerin akamete uğramaması için destek istedi.  



Soylu, şunları söyledi:



"
260 ton bonzaiyi yakaladık. Zonguldak’ta da varsa hiç merak etmeyin uyuşturucu satıcılarını yerin dibine gömeceğiz. Epey bir zarar verdik, yine vereceğiz. Hırsızlık son 2.5 ayda düştü. Hırsızların da iflahını kesiyoruz. Kim milletime musallat olursa ona musallat olurum. Bizim hedefimiz, bir anne evladını işe ya da okula gönderdiğinde gözleri arkada olmayacak. Bu Türkiye’ye adım adım olacak. Hedefimiz en güvenilir Türkiye olması için uğraşıyoruz. Yılda 7400 kişiyi trafiğe kurban veriyoruz. Geçen yıl biraz sıktık az kaybettik. Şimde yüzde 39 seviyesine düştü"



ÖMER SELİM ALAN, HİÇ SU KAYNATMADI



Konuşmasının son bölümünde Zonguldak Belediye Başkan adayı Ömer Selim Alan'ı sahneye çağıran Bakan Soylu, "Ömer Selim Çalışkan bir adamdır. Çalışkan bir adamdır. Sözünün eri bir adamdır. Su kaynatmamış bir başkandır. Hem Ak partimizin hem de Cumhurbaşkanımızın adayı 31 Mart’ta bu güzel adama Zonguldak hizmetkarı 31 Mart’ta sandıkları patlatarak destek olacak mısınız? Allah sizden razı olsun. Kardeşiniz olarak Ömer Selim Alan Başkanımın emrindeyim Zonguldakın emrindeyim." dedi.



Başkanadaylarıyla halkı selamlayan Soylu, daha sonra meydana inerek vatandaşlarla bire bir tokalaştı. Meydandakısa süreli izdiham oluştu. 



Soylu daha sonra miting alanından ayrıldı. 



Emre Can Bayram