Grup adına basın açıklamasını okuyan Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı, “Ülkemiz AKP iktidarında gün geçtikçe daha derin bir karanlığın içine sürükleniyor. Emekçilerin hak ve kazanımlarına, halkın birikimlerine el koyan sömürü ve rant eksenli bir yıkım yaratılırken, bu yıkımın karşısında duran tüm engeller devlet içinde tekelleşmiş iktidar eliyle ortadan kaldırılmak isteniyor.” dedi.

Madenci Anıtı’nda düzenlenen eyleme, bazı siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşların temsilcileri katıldı.

TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu adına bir açıklama yapan Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı şunları söyledi:

“Ülkemiz AKP iktidarında gün geçtikçe daha derin bir karanlığın içine sürükleniyor. Emekçilerin hak ve kazanımlarına, halkın birikimlerine el koyan sömürü ve rant eksenli bir yıkım yaratılırken, bu yıkımın karşısında duran tüm engeller devlet içinde tekelleşmiş iktidar eliyle ortadan kaldırılmak isteniyor. AKP iktidarının gündeminde yine bu içerikte bir torba yasa var. Bu torbanın içerisine sıkıştırılan düzenlemelerle bir yandan ülkeyi daha geniş ölçekte ranta, talana ve yağmaya açmanın planları yapılırken, diğer yandan mühendislik, mimarlık, şehir planlama hizmetleriyle bu yıkımın karşısında ülke ve halk çıkarlarından yana bir direnç noktası olan TMMOB ve bağlı odaları yok edilmek isteniyor. Ancak, AKP hükümetinin tekelci otoriter bir yönetim anlayışı ile bugüne kadar örgütümüz üzerinde sürdürdüğü operasyonları nasıl sonuç vermediyse bugün de sonuç vermeyecektir. AKP hükümeti şunu iyi bilmelidir ki, teslim alamadıkları ve asla teslim alamayacakları var. Geleceği karartanlara, insanlığa ve insana ait olan ne varsa saldıranlara karşı kamucu, kalkınmacı, eşitlikçi, özgürlükçü, bilimden ve halktan yana barikatı büyütmek için Türkiye’nin dört bir yanından bugün 9 Şubat’ta başlattığımız yürüyüşle, şimdi daha fazla ‘kral çıplak’ demek için yola çıkıyoruz. Türkiye’nin dört bir tarafından altı koldan birden hareket ederek yola çıkan yürüyüş kollarımızla 14 Şubat’ta Ankara’da gerçekleştireceğimiz TMMOB Olağanüstü Genel Kurulunda buluşarak sesimizi, direnişimizi, örgütlülüğümüzü büyüteceğiz. Emekten, halktan, ülkemizden yana olan bütün demokratik güçleri, yürüyüş kollarımıza destek vermeye, gücümüze güç katmaya davet ediyoruz.”