Yeşil Sol Parti Zonguldak İl Başkanı Ali Topaloğlu, “16 yıldır ülkeyi yönetenler bu tablodan utanmalıdır” dedi.

Topaloğlu, açıklamasında şu görüşlere verdi:

“TTK Kurumuna 700 Yeraltı işçisi alımı için bugün kuralar çekilecek bu kuraya 26000 gencimiz katılacak bu gençlerimiz Zonguldak ilçe ve köylerinde ikamet eden gençlerimiz. Öncelikle yaşamını bu kuraya bağlamış şanslı 700 gencimizin yolu açık bahtı açık olsun. 2002 Yıllarında kurumda 15000 çalışan işçi varken bugün bu sayı 6000 kişiye düşmüş, üretim nerdeyse durma noktasına gelmiştir. SADECE 2019 Yılı başında kıdem tazminatı kalacak söylentileriyle (iktidar kaldırmak istiyor)600 kişi kurumdan emekli olmuştur. Yani Bu alınan işçiler de üretim artımını sağlayamayacaklardır, Kurum hızla kapanmaya doğru gitmektedir.

Peki 700 gencimiz işbaşı yapacak peki diğer 20000 gencimiz ne yapacak hayallerini ne zamana kadar erteleyecekler. Ülke nüfus yarısı kadın olduğu düşünülürse demek ki bu kuraya başvuru hakkı olmayan 26000 kızımız ne yapacak nerede iş bulacak.

Ülkeyi yönetenlerin görevi mazeret üretmek değil sorunları çözmektir. Vatandaşın en kutsal hakkı olan çalışma hakkını kullanarak alın teriyle çoluk çocuğuna bakmasıdır.

Bugün Zonguldak'ta bu utanç tablosunu gören bakanlar acaba akşam nasıl uyuyacaklar. Acaba kendilerini o gençlerin anne babasının yerine koyduklarında ne hissedecekler. O Gençlerin hayallerinin milli piyango gibi pinpon topuna bağlanması ne acı, ne utanç verici. Çalışma bakanı, bir anne olarak acaba ne hissediyor.

Evet MHP destekli AKP iktidarı bugün bataklığı gösterip vatandaşı sıtmaya razı etme gayreti içindedir. İktidarın bugün gelinen noktada vatandaşa verebileceği tek şey işsizlik ve yoksulluktur.

İktidar aklını başına almalı hemen derhal TTK'ya 5000 işçi alarak biraz olsun istihdam sağlamalı hem de kömür üretimini artırmalıdır.”