Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 93. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile mesaj yayınladı. Mesajında geleceğin mimarları olan çocuklarımıza armağan edilen bu özel günün gelecek nesillere tutulan aydınlık meşalesinin yeniden alevlendiği yüreklerdeki vatan ve millet sevgisinin yüceldiği önemli bir gün olduğunu belirten Ulupınar, mesajında şunları söyledi;

‘’ Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk çocuklarımıza verdiği değer nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü olan 23 Nisan’ı çocuklarımıza Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı olarak hediye etmiştir. Geleceğin mimarları olan çocuklarımıza armağan edilmiş tek evrensel bayram niteliğindeki bu özel günün sevincini çocuklarımız ile birlikte bizlerde yaşıyoruz. Çocukları sağlıklı ve bilgili yetiştirilmeyen uluslar, temeli çürük binalar gibi çabuk yıkılırlar. Bizlerde temeli sağlam toplumlar yaratmak için çocuklarımızın gelişimi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Geleceğe sağlıklı ve yararlı bireyler olarak yetişmeleri için yaşayacakları huzurlu ortamları yaratmak bizlerin en büyük sorumluluklarındandır.

            Bu duygu ve düşünceler ile milletimizin ve cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutlar, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 1. TBMM’nin kurulmasında emeği geçen herkesi saygıyla anarım.