CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Şenol Şanal Yeni Mahallede vatandaşlarla bir araya geldi.

 

Şanal'a, Zonguldak Belediyesi Başkan vekili Olcay Can, Millet İttifakı Zonguldak Belediyesi Meclis üyesi adayları ve partililer eşlik etti.

 

Yeni Mahalle sakinlerine konuşan Şanal; "Yeni  Mahalle Zonguldak için önemli, emeğin olduğu bir yerdir.  İYİ Parti ve CHP'nin ortak adayı olarak yola çıktım. Mühür sizin elinizde. İnsana hizmet noktasından yola çıktık. Hizmet yaparken kimseyi ayrıştırmadan adaletli bir şekilde hizmet yapacağız. Zonguldak mozaik bir yapıya sahiptir. Biz ayrıştırma yapmayacağız. Biz bu şehirde hizmet ederken istihdam da yaratmak istiyoruz. Üreten bir Zonguldak olacağız. İlk işimiz asfalt tesisi kurmak olacak. Ürettiğimiz asfaltı şimdi aldığımız asfalt fiyatının yarısına yapmış olacağız. Zonguldak'ın ilk 6 ayda asfalt ile ilgili bir sorunu kalmayacak. Tutturmuşlar bir Zonguldak'ta su pahalı yalanı gidiyorlar. Diğer adaylar bunu söylerken utanmıyorlar da. Gidin bakın Kozlu'ya, Kozlu'da suyun tonu 3.60TL, Zonguldak Belediyesi'nde 2.80 TL. Soruyorum size nerede daha fazla. Zonguldak Belediyesi'nde suya 5 yıldır zam yapılmadı. Suyu yüzde 25, katı atık bedellerini yüzde 30 ucuzlatacağız. Engeli kardeşlerimizi hayata kazandıracağız. Onlara özel araba tahsis edip haftanın belli günlerinde onları etkinlere getireceğiz. Kaldırımları yaya yollarını onların kullanım standartlarına göre yapacağız" dedi.

 

"ZONGULDAK HERGÜN GÖÇ VERİYOR"

 

Zonguldak esnafının hergün siftah yapmadan kepenk kapattığına vurgu yapan Şanal; "17 yıldır hükümetin ekonomiyi ne hale getirdiğini görüyorsunuz. Zonguldak'taki kapalı çarşılardan bitanesine gidin bakın, 2. kaftan itibaren üst taraflar hep boşaldı. Esnaf dükkan kapatıyor. Açlık sınırını 3800 lira olarak açıklıyorlar. 2020 lira asgari ücret. Nasıl olacak? Aranızda kredi kartı olupta borcu olmayan var mı?" dedi.

 

"KADINLARIMIZA,  GENÇLERİMİZE MESLEK EDİNDİRME KURSLARI AÇACAĞIZ"

 

Gençlere ve kadınlara istihdam alanları yaratacağına vurgu yapan Şanal; "Kadınlarımıza ve  gençlerimize istihdam alanları açacağız. Bir  marka oluşturarak kadınlarımızın yapmış olduğu konserveleri satışa koyup kadınlarımıza ve gençlerimize gelir kapısı açacağız.Kadınlarımıza meslek edindirme kursları açacağız. Yaşlılarımıza, kimsesizlere ihtiyaç sahibi insanlarımıza kucak açacağız. Evde bakım hizmeti getirerek kim, "Benim kimsem yok" diyorsa onun kimsesi olacağız. Wathsapp İhbar Hattı kurarak cenazesi olan bir ailenin yanına hemen bir psikolog, bir doktor ve birde din görevlisi yollayacağız. Ceneze işleriyle biz ilgileneceğiz. Vatandaşımız acısını yaşarken bide başka islerle uğraşmayacak. Her mahalleye bir park projemiz var. Gerekirse bazı yerleri kamulaştırıp oralara yeşil alanı olan parklar inşa edeceğiz. Kızlar plajı, Kapuz ve Orta Kapuz, Lavuar Alanı gibi projeler bu şehrin ortak projeleridir. Çıkıyorlar kendi projeleri gibi, devletin projelerini alıp yayınlıyorlar. Lavuar Alanı Projesi İsmail Eşref döneminde parası verilerek ve yarışma düzenlenerek hazırlanmış bir projedir. Yiğidi öldür

ama hakkını yeme. Proje hırsızlığı yapmanın anlamı yok. Lavuar Alanı Projesi İsmail Eşref döneminindir. Kızlar plajına, size söz ilk 6 ayda belediyeye ait bir tesis kurup gözde bir plaj haline getireceğiz. Burada Ögrencilerimiz park time eğitimini etkilemedek belediyemizin güvencesinde çalışacak. Kendi harçlığını çıkartacak ailesine gelir anlamında yardımcı olacak. Bize güvenin destek verin" dedi.

 

"ULUSLARARASI STANDARTLARA UYGUN HAYVAN BARINAĞI YAPACAĞIZ"

 

Sokak hayvanları için yapacağı projeden de bahseden Şanal; "Sokak hayvanlarımıza uluslararası hayvan kliniği  yapacağız. Onlar bize Allah'ın emanetidir. Onları sıcak üşümeyecekleri, tok yatacakları bir yuvaya kavuşturacağız" dedi.

 

"YAPARSA MÜHENDİS YAPAR"

 

Neden kendinin seçilmesi gerektiğini de anlatan Şanal; "Adaylar arasında en tecrübeli olan isim benim. Zonguldak'ın sorunlarını çözmek için bir mühendis gerek. Biz varlığı da yokluğuda iyi biliriz. Para nasıl kullanılır? Esnaf oluşumdan bunu da iyi bilirim. Ben 3 yıl Belediye Başkan yardımcılığı yaptım. Diğer adayların önüne bir evrak geldiğinde onu anlaya çözene kadar bir hayli vakit geçecek ama biz işin içinde olduğumuz için 'Nerede kalmıştık' diyeceğiz. İşi bilene verin. Tecrübe kolay kazanılmıyor. Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?Bana destek verin bana güvenin" dedi.