CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, Çağdaş,laik,hukukun egemen olduğu, planlı kalkınma öncülüğünde ki,aydınlanmacı toplum yapısı;günümüzde sistemli bir şekilde zafiyete uğratılarak adeta Cumhuriyet’ten  ve onun kazanımlarından hesaplaşmaya öç almaya dönüştürüldüğünü söyledi.
 

Uzun açıklamasında, “19 Mayıs 1919,dünyada emperyalizme karşı kesin bir zaferle sonuçlanan,ilk Ulusal Kurtuluş Savaşının başladığı gündür. Mustafa Kemal Atatürk tarafından 102 yıl önce Samsun’da yakılan bu bağımsızlık meşalesi ve mücadele ruhu günümüzde de bizlere yol göstermeye devam ediyor. Olağanüstü zor koşullar ve imkansızlıklara rağmen,yeniden var olabilmek için Atatürk önderliğinde millet’çe verilen Kurtuluş Savaşı başta Cumhuriyet devrimimiz olmak üzere bunu takip eden diğer devrimler ile taçlandırıldı. Bu sayede genç Cumhuriyet’imiz süratle dünyanın en saygın ülkeleri arasında yer aldı.
 

“ULUSAL BAYRAMLARIMIZI SIRADANLAŞTIRMA YOLUNA GİDİYORLAR” 
 

Çağdaş,laik,hukukun egemen olduğu,planlı kalkınma öncülüğünde ki,aydınlanmacı toplum yapısı;günümüzde sistemli bir şekilde zafiyete uğratılarak adeta Cumhuriyet’ten  ve onun kazanımlarından hesaplaşmaya öç almaya dönüştürüldü. Ulusal Bayramlar;Yasalarda yapılan değişikliklerle saygınlığı ve kutlanılması halk nezdinde önemsizleştirilerek,sıradanlaştırma  yoluna gidildi. Bütün bu dayatmalara rağmen,Cumhuriyet değerlerine gönülden bağlı yurttaşlarımızın bu konudaki kararlılığı ve sarsılmaz inancı her geçen gün çığ gibi büyümekte ve daha geniş kitlelere ulaşmaktadır. 
Her yılkinden daha fazla coşkuyla kutlayacağımız 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının 102.Yılında,Türk Millet’ini bağımsızlığa ve çağdaş Cumhuriyet’e taşıyan M.Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını özlem,minnet,saygı ve rahmet ile anıyorum” dedi.