Çakan’ın basın danışmanlığından verilen habere göre Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan, Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Kilimli esnafını tek tek ziyaret eden ve destek isteyen MHP Milletvekili Adayı Zeki Çakan, “Ziyaretlerimiz esnasında şunu açık bir şekilde görüyorum: Vatandaşlarımız, yapılanları çok iyi takdir ediyor. Hizmet eden ile hizmet etmeyeni çok iyi ayırt ediyor” dedi.

Çakan Kilimli’de; Kilimli Belediyesi’ni, Kilimli Kaymakamlığı’nı, Kilimli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ve Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Çakan’a; MHP Zonguldak 3’üncü Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Emre Bayramoğlu, MHP Kilimli İlçe Başkanı Serdar Yaralı ile partililer de eşlik etti.

Çakan, Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yılmaz’ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, en iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğuna dikkat çekerek, “Devletimizin ve milletimizin bekası, insan yetiştirmek açısından sizin göreviniz çok önemli. Konum itibari ile Türkiye’nin geleceğine ışık tutabilecek konumda olan birisisiniz. Bunu en iyi şekilde yapacağınıza inanıyoruz. Bize düşen yardımı da elimizden geldiğince yapacağımızdan emin olmalısınız. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin insan faktörünü ortadan kaldırmanız mümkün değil. En büyük yatırım insana ve çocuklarımıza yapılan yatırımdır. En iyi teknolojik aletleri yapan insandır. Sizin de bunun farkında olduğunuza inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Zeki Çakan’a milletvekilliği yolunda başarılar dileyen Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yılmaz, “Sizinle karşılaşmak ve sizi ağırlamak bizim için bir şereftir. Önümüzde bir seçim var ve demokrasi şöleni yaşanıyor. İnşallah ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olur. Size de çıktığınız bu yolda başarılar diliyorum” dedi.

ÇAKAN: “MHP’NİN İKTİDARA YÜRÜDÜĞÜNÜ BURADAN GÖRMEK MÜMKÜN”

Kilimli esnafının ve vatandaşının yoğun ilgisi ve sıcaklığı ile karşılaştığını belirten Milletvekili Adayı Çakan, “Kilimli ilçemizde Kaymakamımızı, Belediye Başkanımızı, İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü, İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü ziyaret ettik. Kilimli esnafımızı ziyaret ettik. Ziyaretlerimiz esnasında şunu açık bir şekilde görüyorum: Vatandaşlarımız yapılanları çok iyi takdir ediyor. Hizmet eden ile hizmet etmeyeni çok iyi ayırt ediyor. Önümüzdeki süreç içerisinde de en iyi hizmetin devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü yönünde büyük çaba sarf eden Milliyetçi Hareket Partisi tarafından sağlanacağının farkındalar. Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidara yürüdüğünü bugün buradan görmek mümkündür. Kilimli’li kardeşlerimize, esnafımıza teşekkür ediyorum. Her birisi, sıcak ilgi ve alaka ile bizi karşıladılar. Bizi bağırlarına bastılar. Bizlere görev verdikleri zaman, verdikleri yetkiden daha fazla kendimizi sorumlu tutacağız ülkemize ve bölgemize katkı sağlayacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

BAYRAMOĞLU: “ÜLKEMİZİN GİDİŞATI İYİ DEĞİL”

MHP 3’üncü Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Emre Bayramoğlu ise, “Kilimli’de esnaf ziyaretleri yaptık ve burada kurum ve kuruluşlara bir dizi ziyaretlerde bulunduk. Ülkemizin gidişatı iyi değil. 50 milyar Dolar olan dış borç, şu anda 500 milyar Doları geçti. 2002 yılından itibaren dış borcumuz 10’a katlandı. Vatandaşlarımız da bu gidişattan memnun değiller. Ülkemizin sigortası olan Milliyetçi Hareket Partisi’nde bu değişimi görmekteler. Bizler de 7 Haziran seçimlerine kadar en güzel şekilde çalışıp gerekeni yapacağız. MHP’nin iktidarlığı uzak değildir” dedi.

ÇAKAN VE AYAN KİLİMLİ SEÇİM BÜROSUNU AÇTI

MHP Kilimli İlçe Başkanlığı, seçim çalışmaları kapsamında seçim bürosu açtı. Seçim bürosunun açılışına çok sayıda vatandaş katılırken, büronun açılışını MHP Milletvekili Adayı Zeki Çakan ve MHP İl Başkanı Hamdi Ayan yaptı. Açılışta konuşan MHP İl Başkanı Ayan, “12 yıldır AK Parti iktidarına halkımız destek verdi. Onlardan bir şeyler bekledi ve onlara büyük bir şans verdi. Ancak onlar bu şansı değerlendiremediler. Bu nedenle artık dur demenin zamanı gelmiştir. Biz Zonguldak’ta hizmet edebilecek kişileri milletvekili adayı olarak gösterdik. Halkımızdan da bu adaylarımıza sahip çıkmalarını ve onlar meclise göndermelerini istiyoruz” dedi.

Zonguldak’a hizmet etmekten her zaman gurur duyduğunu ve şu anda Zonguldak’ın durumunun iyi olamadığını ifade eden Milletvekili Adayı Zeki Çakan ise, “Ülkemizin ve ilimizin halini gördük ve hiç düşünmediğim bir dönemde taşın altına elimi koydum. Arkadaşlarımız hangi siyasi partiden olursa olsunlar. İyice ölçüp biçsinler ve en iyi hizmet edecek olana oy versinler. Biz bu hizmeti yapmaya talibiz. İktidar olma yolunda MHP olarak emin adımlarla ilerliyoruz. Bu seçim sonunda en kötü ihtimal ile koalisyon hükümeti kurulacaktır” açıklamasında bulundu.

ÇAKAN İŞÇİLERLE KIRAATHANEDE BİR ARAYA GELDİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan, seçim bürosunun açılışından sonra Kilimli ilçesinde Karadon ve Gelik bölgelerinde çalışan işçilerle kıraathane de bir araya geldi. Çakan’a İl Başkanı Hamdi Ayan, İlçe Başkanı Serdar Yaralı, 3. Sıra milletvekili adayı Dr. Emre Bayramoğlu ve partililer eşlik etti. Çakan burada yaptığı konuşmasında 40 yıllık siyaset hayatında 17. kez görev aldığını ve bunu layıkıyla yerine getirdiğini ve TTK’da eski zamanlarda çalışan 50-60 bin işçinin artık günümüzde 9 binlere kadar düştüğünü ve TTK’yı taşeronlaştırmaya yönelik iktidarın hareketliğini belirtti. Çakan; “Eğer muhalefeti-iktidarı, birlik-beraberlik içinde olsaydı, bu santral Kardemir gibi 1 liraya TTK’ya verilseydi, kömür de 2,5 milyon ton çıkarılmak için 3-4 bin adam alınsaydı, kömür TTK’da çıktığı zaman hiç pazar aramadan verseydi santrala, santral da elektrik üretip satsaydı, bir yılda zararını kapattığı gibi 4-5 bin kişiye de iş çıkardı. TTK’nın mutlaka yan bir işyeri ile takviye olması lazım. Bu projeyi ilk defa burada açıklıyorum: Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda olmak üzere belirli bir katkıyla yeni bir enerji santrali kurup, kömürünü oraya verip TTK enerji satabilir. Erdemir kok kömürü yakıyor, tonlarca kok kömürü alıyor. Belki ileride devlet teşviğiyle yatırımcıya destek olsa, şuraya yeni bir kok kömürü fabrikası kurulsa, iş yeri ve iş kolunda mutlaka bir şeyler aranması gerekir. Ben siyasette hiç kimseyle kavga etmedim, hiçbir parti, hiçbir aday, hiç bir belediye başkanı arkadaşıma hiçbir şey demiyorum. Bu işleri geçmişteki hizmetlerimize bakarak en iyi yapabileceklerden biri olduğumu zannediyorum. Bize inanan, bize güvenen bize oy verecek. Tecrübelerimizi, tecrübelerimizi abi olarak takip ederek yerine getirelim düşüncesiyle aday olduk. Yaptıklarımız 99 ise, yapmadıklarımı yüzde 1 ise o da bizim kusurumuz oluversin. Biz hiçbir şeyden çekinmeyiz” dedi.

ÇAKAN KARADON’DA EV TOPLANTISINA VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI

MHP Zonguldak 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan, kıraathanede işçilerle yaptığı konuşmasından sonra ilçeye bağlı Karadon’a geçerek burada bir evde düzenlenen kaynaşma toplantısına katıldı. Çakan buradaki vatandaşlara MHP’den aday olmasının sebebini ülkenin gidişatının iyi olmadığını ve Türkiye’de Kürtçülük değil, bölücüğün olduğunu olduğunu kaydetti. Çakan buradaki programının ardından Zonguldak’a geçti.