Vietnam Ankara Büyükelçisi Mguyen The Cvong, “Kardeş Şehir Projesi” kapsamı nedeniyle dün Zonguldak’a geldi.

Zonguldak’a kardeşliği ilan etmek için geldiğini belirten Büyükelçi Cvong, Vali Ali Kaban’ı ve Muharrem Akdemir’i ziyaret etti.Vali Kaban, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Büyükelçi Cvong’a Zonguldak yöresine ait çeşitli hediyeler verdi.  

Vietnam Ankara Büyükelçisi Mguyen The Cvong, daha sonra Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i de ziyaret etti. Zonguldak’ın çok değerli bir Karadeniz Kıyısı olduğunu belirten Büyükelçi Cvong açıklamalarında Zonguldak’ı çok sevdiğini söyledi. Sağlanan barışın hem uluslar arası hem de ulusal birliği pekiştirdiğini dile getiren Büyükelçi “Şu an çok iyi bir dönemde Zonguldak’ta bulunuyorum. Zonguldak’ta kardeşliği ilan ettik ve bunun için buradayız. Vietnam da Müslümanların bulunduğu bir şehir ve bu proje kapsamında Vietnam’ da bulunan ve yaklaşık bir milyon nüfusu olan Ninh Thuan şehri bu proje ile Zonguldak’ta kardeş şehir ilan edilecektir” dedi.

“Yurtta sulh cihanda sulh”

Avrupa ülkelerinin bu tarz projeleri çok benimsediğini söyleyen Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “Zonguldak’ta sizleri ağırlamaktan gurur duyuyorum, bu proje kapsamında her iki şehir için de örf adet ve geleneklerimizin tanıtılması,  ekonomik iş birliğinin sağlanabilmesi ve sosyal konular önemlidir. Avrupa ülkeleri bu projemizi çok benimsiyorlar. Sadece Zonguldak şehri değil tüm ülkemiz barış şehri olsun dünyada sevgi ve saygıyla yaşamak en önemlisidir. Ulu Atatürk’ün de dediği gibi “Yurtta sulh cihanda sulh” sözlerini tüm ülkelerin benimsemesi gerekir. İnşallah bu proje hayata geçer ve bu barış köprüsü kurulur” şeklinde konuştu.

Büyükelçi Cvong,  Zonguldak’ın stratejik bir bölge olup ve gemilerin görüldüğü bir limanı olduğunu ordulara ait bölge halinde olduğunu da sözleriyle vurguladı