Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Zonguldak Belediye Başkan adayı Şenol Şanal’a destek verdi. Kantarcı, durumu “Yahudi’ye kızıp kimse oruç bozmasın” sözleriyle dile getirdi.

Kantarcı yaptığı açıklamada; “Biz bu seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin Çaycuma, Zonguldak ve Türkiye’de başarı göstermesi için büyük bir gayret içerisindeyiz. Özellikle Zonguldak şehri bu konuda bizim amiral gemimizdir. Zonguldak il merkezini alamadıktan sonra bizim ilçelerdeki başarımızın çok fazla bir önemi olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle Zonguldak’a Şenol Başkanımıza destek olmaya geldik. Zonguldak il merkezini kesinlikle almamız gerekir. Ben buradan Zonguldak Merkez'de beni çok seven, sayan insanların olduğuna inanıyorum. Onlardan rica ediyorum Yahudi’ye kızıp oruç bozmasınlar.

17 yıllık Ak Parti iktidarından sonra yerelden başlayarak Türkiye’de bir değişimin artık başlangıç olduğunu düşünüyoruz. Bu ülkede 17 senede çok şey değişti. 2002 Türkiyesini arar duruma geldik. Ak partinin ilk üç, dört yılı iyi geçmesine rağmen geri kalan yıllarda ülkeyi mahvettiler. Biz beş yıldır görevdeyiz. Beş yılda üç tane genel seçim yaşadık. Eğer bir ülkede  bir sefer, iki sefer seçim olursa bu ülkede istikrarsızlık var demektir. Siyasi istikrarsızlık olan yarde ekonomik istikrarsızlık kaçınılmazdır. Ağustos ayından beri yaşadığımız krizi neresinde olduğunu bilir şu anda bilemiyoruz. Allah bu milleti 31 Mart’tan sonra iktidarın gazabından korusun. Seçim için yapılan bir takım göz boyamalar var. Seçimden sonra karşımıza neler çıkacak. Varlık Vergisinin geleceği söyleniyor ancak seçime kadar şimdi bütün seçim öncesi Ak Parti iktidarı insanları kandıracak. Bu yüzden ben diyorum ki, artık Türkiye Cumhuriyeti’nin yıllar süren bu baskıdan kurtulması için kazanacağız. İnsanlar şu anda korkudan bizim mitingimize bile katılamıyor. Ülkede bir medya kalmadı, televizyonu açıyorsun her yerde bağıran o kişi. Biz demokrasiye gönül vermiş olan insanlarız. Bu ülke çok iktidarlar gördü şahıslar gitti, partilerde gitti. Bunlar uzun bile sürdü. Zonguldak halkından rica ediyorum Zonguldak demokrasinin kalesi olmaya devam etsin.” dedi.

"BİZ KAZANACAĞIZ, DEMOKRASİ KAZANACAK"

Şenol Şanal da konuşmasında şunları söyledi:

“Sayın Bülent Kantarcı başkanımız bizim abimizdir. Çaycuma'da yaşayan herkesin yüzünü güldürdüğünü Zonguldak insanının bildiği gibi Türkiye’de üstün hizmetlere ulaşmış bir abimizdir. Bugün bize bir nezaket ziyareti ve destek ziyaretinde bulunmuştur. Kendilerinin ifade ettiği tüm düşünce ve görüşlerine katılıyorum. Korku imparatorluğunun insanlar üzerindeki baskısını sokakta evlerin ve kahvehanelerin her noktasında görüyoruz. Broşür dağıtan vatandaşlarımızın baskıdan broşürleri saklama ihtiyacı hissettiğini görüyoruz. Direneceğiz ayakta duracağız. Boyun büküp esarete mahkum olmayacağız. Sayın başkanımızın tüm hizmetleri bize örnek olmuştur.  Tüm hemşerilerimizin desteğiyle 31 Mart’ta seçimlerini biz kazanacağız. Söz veriyorum mahcup olmayacağız. Çalışacağız kazanacağız. Martın sonu bahar”