Zonguldak’tan yüzlerce ziyaret gitmesine şaşıran meclis çaycıları AKP Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır’a soruyor:

“Zonguldak’ta aşiret mi var?”

AKP Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Yazı İşleri Müdürümüz Meryem Demir'in sorularını yanıtladı. Hastane yerinden, yeni stada, başlamayan tren seferlerinden, Maden Müzesi’ne kadar bir çok sorumuzu yanıtlayan Özbakır, vatandaşın yoğun ilgisinden son derece mutlu olduklarını söyledi. Kimi Zonguldaklıları ziyaret için kimilerinin ise sorunlarının çözümü için geldiğini söyleyen Hüseyin Özbakır, “Gerek meclisteki odamız, gerekse meclis kulisi Zonguldaklı hemşehrilerimizle dolup taşıyor.  Hatta çay getirmekten yorulan meclis çaycıları bana ‘Sayın Vekilimiz Zonguldak’ta aşiret mi var? O kadar çok ziyaretçiniz geliyor ki… Siz aşiretten misiniz?’ diye soruyorlar. Biz ilgiden mutluyuz ama galiba bütçe görüşmelerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle ziyaretler iptal edilebilir” dedi.

“HASTANE YERİ ARIYORUZ”

Aynı zamanda müteahhitlik yapan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu’nun ticari iflası nedeniyle yarım kalan hastane inşaatını başka bir yere yapmayı düşündüklerini ifade eden Özbakır,”Hastaneyi mevcut yerde yaparsak iş gecikir uzar. Kastamonu bizimle aynı tarihte hastane inşaatına başladı ama maalesef bizimkisi başlamadan bitti. Genel kanımız başka yere yapmak. Daha çabuk yapılması için Vali beyle iki farklı yer düşünüyoruz. Vali beyin yer önerisi var. Bizim de hoşumuza gitti. Şu anda iki ayrı yer var. Ana spekülasyon olmaması için bunu açıklamıyoruz. Yoksa ihale, inşaat derken iş uzayacak. Mevcut hastanenin yarım kalan inşaatına ise il Sağlık Müdürlüğü, okul ya da genel sekreterlik yapabiliriz.” şeklinde konuştu.

“YENİ STAD GÜNDEMDE YOK, TRİBÜNLER YAPILACAK”

Yaklaşık 3 sezondur yıkılma tehlikesi nedeniyle tam kapasiteli olarak maç izlenemeyen Zonguldak Kemal Köksal Şehir Stadı’nın onarımı için temasların sürdüğünü söyleyen Hüseyin Özbakır, “Yeni stat için yer bulamıyoruz. Mevcut stadın tribünleri onarılacak” dedi. Özbakır, Maden Müzesi’nin ise çevre ulaşım ve altyapı sorunları yüzünden geciktiğini söyledi. Çocuk kütüphaneleri projesi için yer aradıklarını da sözlerine ekleyen Özbakır konuyla ilgili şunları söyledi:  “Zonguldak merkez ve ilçelerimizde modern, farklı çocuk kütüphaneleri yapacağız. Özellikle mevcut binaları restore ederek kütüphaneye dönüştürmek istiyoruz”

“BAŞBAKANIMIZI MADENE SOKACAĞIZ”

Teşvikle konusunda ilgili bakanlarla görüştüğünü ancak, sorunun sadece Zonguldak’ın değil Türkiye genelinde ele alınması gerekilen bir sorun olduğunu vurgulayan Özbakır, “Konuyla ilgili takiplerimiz sürüyor. Başbakanımızı Zonguldak’a getirirsek maden sektörü konusunda bir alternatif geliştirmek istiyoruz… Kendisi seçimde söz verdi… Randevu alıp Zonguldak’a getirmek istiyoruz. Madene bir indirirsek Zonguldak gerçeğini daha yakından görmüş olur. Sendikayla Ankara’da yaptığımız toplantıda da işçi alımı ve zararın azaltılmasını tartıştık. Ve kendilerine işçi alımı konusunda girişimlerimiz olacağını söyledik.” dedi.