Sevgililer günü yaklaşıyor…
Şunun şurasında sayılı günler kaldı…
PTT AŞ, 14 Şubat Sevgililer Günü için hazırladığı kampanya ile kargo taşımacılığında tüm müşterilerinin yüzünü güldürecek.
Kampanya kapsamında müşteriler, 8-13 Şubat 2021 tarihleri arasındaki iş günlerinde, yurtiçi varışlı APS Kurye ve posta kargosu gönderilerini yüzde 25 indirimli gönderecek.
Türkiye’de posta, kargo, bankacılık, e-ticaret gibi birçok farklı alanda ulaşılabilir hizmet sunmayı amaçlayan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), özel günlerde de müşterilerinin hayatını kolaylaştırmak adına çalışmalarını sürdürüyor.
Önemli günlerde önemli indirimler olacak.
PTT’nin bu türden indirimler uygulaması da vatandaşın yüzünü güldürüyor…
Tüm ülke olarak orta ve dar gelirli kesimin ekonomik alanda yaşamsal güçlük çektiği böyle dönemlerde her yapılan indirimin halkın yararına olacağı kesindir…
Tarihçe

Peki Sevgililer Günü ilk olarak nasıl kutlandı, Sevgililer Günü nasıl ortaya çıktı. Sevgililer Günü hakkındaki detaylı bilgiyi sizler için derledik.

Sevgililer gününün tarihçesi ise 3. yüzyılda Aziz Valentine’nin gizlice kıydığı nikahlara dayanıyor. M.S. 3. yüzyılda Roma İmparatoru Claudius II, ordusunu güçlendirmek için genç erkeklerin evlenmesini yasaklamıştır. Rivayete göre bu yasağa karşı gelen Aziz Valentine, gizli nikahlar düzenleyerek gençleri evlendirmeye devam etmiştir.

İhanetin karşılığını canıyla ödeyen Aziz Valentine M.S. 270 yılında 14 Şubat’ta idam edilmiştir. Bu nedenle her yıl 14 Şubat’ta Sevgililer günü kutlanmaktadır.

Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel bir gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine'sDay) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.

Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. Tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmektedir. Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır.