Kısmetse hafta sonu Ramazan ayına giriş yapıyoruz. Uzun, soğuk ve kar ile dolu geçen günlerden sonra yavaştan içimizi Ramazan ayı heyecanı sarmaya başladı.

Küçüklüğümüzden beri Ramazan ayında bereketlenen sofralara şahit oluruz. Yardımlaşmalar, komşu ziyaretleri ile birlikte kalabalık sofralar eşlik ederdi bizlere.

Şükür bu sene bereket daha erken geldi. Et ve Balık Kurumunun önündeki kuyruklar nedeniyle et fiyatlarına hükümetimiz %48lik bir artışı uygun gördü. Sanırım süt ürünleri içinde bir kuyruk var. Çünkü ay sonunda yani Ramazanı en az %20 zam ile karşılayacağını iletiyor; süt ürünleri tedarikçileri.

Ekmek ve Pide kuyruklarını engellemek için benzer bir aksiyonu bekliyoruz. Gerçi pide daha hızlı bayatlıyor; ekmek almaya yönlendiren saygıdeğer büyüklerimizde oldu.

Tam 3 hafta önce sıvı yağ kuyruklarını engellemek içinde tatlı bir zam yapılmıştı.

Motorin 25 TL ye geldiği için benzinlik kuyrukları şükür eridi bitti.

Geçen sosyal medyada bana bir vatandaşımız yanıt vermiş, gerçekten aydınlandım. Çanakkale 1915 köprüsünün 200 TL olmasının sebebini “ köprüdeki geçişlerdeki yoğunluğu engellemek ve bakımlarının daha uzun sürelerde yapılması ve bakım maliyetini azaltmak amaçlı “ olarak açıklamış. Bunu nasılda düşünemedim. Acaba köprü hiç açılmasa bakımdan daha fazla kar etmiş olmaz mıyız?  

Ekonomist ya da tarihçi değilim ancak “google” da araştırdım. Hiçbir sonuç alamadım. Zama da Zam ile halkı kuyruklardan kurtaran, yaptığı köprüyü yolu vatandaştan koruyan zihniyetin mucidi bizimkilerden başkası olamaz.  Dünyada eşi benzeri yok.

Özgür Demirtaş ‘ ın bir videosunda Fatih Sultan Mehmet’ in 6 dili çok iyi derecede bildiği ve şuan yaşasa Dünya’ nın en büyük firmasının CEO'su, Bilim Adamı olduğunu ilettiği yorumundan sonra hepimizinde bildiği  Mustafa Kemal Atatürk’ ün Farsça, Arapça, Almanca, Fransızca, İngilizce, Rusça hatta Bulgar heyeti ile Bulgarca konuştuğu; her iki devlet büyüğümüzün matematik başta olmak üzere bilim ve sanatta yakın ilgisi ve milletimize getirdiği yenilikler bir yana dururken ; Rahmetli Ecevit, Rahmetli Demirel gibi Anadolu'nun bağrından kopup gelen siyasi liderlerden sonra  biz ne ara Dünya’ dan bir haber ülke haline geldik. 

Ne ara insanlarımız saçma sapan gazete ve TV haberlerindeki uyduruk, akla zarar açıklamalar ile bu kadar kolay kandırılır oldu.

Savaş var. Tüm Dünya bu savaştan olumsuz etkileniyor ancak toprağına ne ekersen o ürün hasat verirken, sivri biberin kg fiyatının 70 TL olmasını benim aklım almıyor. 

Tarım arazileri çöl olma yolunda ilerlerken, süt hayvanları kümeler halinde kesime gönderilirken, elektrik – akaryakıt ve gübreye sürekli zam gelirken; Dünya’ dan bir haber olanlara selamlar olsun.

Ramazan elbet bereketi ile gelir. Ancak şansımızı çok zorlamıyor muyuz?

Bu vesile ile şimdiden inanan herkesin Ramazan ayını tebrik ederim. Yardımlaşma duygularımız elbet yoğunlaşacak; sevgi ve saygıyı bir kenarda unutmadan olan biteni sorgulayıp, dilsiz şeytanlardan uzak olmanız dileğiyle sevgiler.