Prof Dr. Mahmut ÖZER, Eski Rektör Bektaş AÇIKGÖZ sonrasında Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL tarafından Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmıştı. Yaklaşık olarak 5 yıl görev yapan Mahmut ÖZER Zonguldak kentiyle Üniversiteyi kaynaştırmak üzere birçok hizmete imza attı. Kendini Zonguldak halkına sevdiren Prof. Dr. Mahmut ÖZER geçtiğimiz aylarda yapılan Rektörlük seçiminde açık ara seçimi kazanmış ve gözler yeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’a çevrilmişti. Acaba kimi atayacaktı.

Tayyip ERDOĞAN da Üniversite öğretim görevlilerinin tercihine karşı başka bir ismi rektörlüğe atamadı, beklenen oldu.

Prof. Dr. Mahmut ÖZER’ in yeniden atanması hem üniversite içinde hem de Zonguldak kamuoyunda memnuniyet yarattı.

Rektörümüz Mahmut ÖZER’e yeni dönemde başarılı çalışmalar diliyorum.

CHP’DE KAYBEDENLER

Hemen baştan belirteyim ki, Ali KOÇAL Zonguldak siyasetinde artık kesinlikle çok büyük itibar kaybetti. Aynı şekilde Nadir SARAÇ da kaybedenler arasında yer aldı. Milletvekilleri Ali İhsan KÖKTÜRK, Mehmet HABERAL, Halil FURAT, Kenan KÖKTÜRK isimleri kaybedenlerin başında geliyor. Ayrıntılara girmeye gerek duymuyorum. Alt dalları saymaya kalkarsam bize bu köşe yetmez de ondan uzatmıyorum.

BELEDİYE SİNEMAMIZI GERİ VERİN

Zonguldak Belediye Sineması Merkez’de birkaç saatini film izlemeye ayıracak kişilerin sosyal yönden ihtiyacını karşılıyor. Bir takım tiyatro oyunlarının sahnelendiği mekandı. Zonguldak merkezinde insanların buluşup film izlediği sohbet edebildiği sinema yaklaşık bir yıldır atıl olarak bekletiliyor. Sinemanın ihalesini kazanıp kiralayan kişi henüz bir defa film izlenmesine önayak olmadı. Acaba ne zaman biz Belediye Sinemamıza kavuşacağız? Belediye Başkanımız Muharrem AKDEMİR ve Belediye Meclis Üyelerine soruyorum.

KÖMÜR VE MERDİVEN

ZONGULDAK dendiğinde ilk akla gelen her ne kadar kömür olsa da biz biliyoruz ki ikinci olarak Merdiven Kenti olarak biliniyor. Ara sokaklardaki merdivenleri ezbere biliriz ancak; Benim asıl bahsetmek isteğim ana yolların merdiven haline gelmesidir. Hangi mahalleye giderseniz gidin yollar köstebek yuvası olmuş, merdivenleşmiştir. Belediye Başkanımız ve Meclis Üyelerimiz en azından havalar güzelken yama ya da kalıcı asfalt yapsınlar. Kışın yapamayacaklarını ben de biliyorum, ancak yazın ve baharda yapabilirlerdi.

Kış biter, önümüz bahar olur, yollar dilerim yapılır da yolculukta midemiz ağzımıza gelmez.

OKULLAR BÖLGESİ

Zonguldak Kömür Spor antrenmanını izlemek için gittiğim FENER okullar bölgesinde gördüğüm manzara ‘GENÇLİĞİM EYVAH’ dedirtti. Küçük kızların ağzında sigara, erkekler adeta kızların baş belası, hiçbir kontrol göremedim. Mutlaka kıyıda köşede takip eden güvenlik güçlerimiz bulunuyordur. Bence yeterli önlem alınamıyor ki kızlar dahi hemen okul önünde sigara içebiliyor.

MHP YORUMUM İLGİ ODAĞI OLMUŞ!

Benim MHP ile ilgili olarak yaptığım yorumların ilgi çekmesi kadar normal bir olay olamaz. İl Başkanı kardeşimiz partiyi yönetemeyince, Gürkan GÜLAY’ın başarısını kıskandı ve sonra yaşadığı eziklik ile merkez ilçeyi görevden aldırdı. MHP Genel Merkezindeki aklı evveller de Hamdi AYAN’a inanıp Zonguldak’ta bir çuval inciri berbat ettiler.

MHP Zonguldak’ta İl Başkanı Nihat AYGÜN, Ülkü Ocağı Başkanı Mustafa KORKUTAN olduğu dönemde milletvekili çıkardı. Bu ekip öyle bir çalışma yapmıştı ki, sol seçmenlerden dahi oy almıştı.

Yiğidi öldür hakkını teslim et ki,  başarı sürekli olsun, bakınız artık Nihat AYGÜN yok. Gücün yüzde ellisi artık yok. MHP Zonguldak’ta milletvekili çıkarmak istiyorsa Nihat AYGÜN ile yeniden MHP Genel Merkezi Nikah tazelemelidir. Tabii ki, Nihat AYGÜN kabul ederese…