Röportaj: Cevdet AKGÜN
Zonguldak’ta bir ilk gerçekleşti. Terakki Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Çağlı Apartmanı Kat:2 (PTT Karşısı) Soğuksu semtinde Astroloji merkezi hizmete girdi. Tarot , Kahve, Astronomi, Ritüeller, Olumlamalar ve Yaşam Koçluğu merkezini hizmete açan Songül Han, randevulu çalıştıklarını ve kendisine 0-542-100 36 67’nolu telefondan ilgilenenlerin ulaşabileceğini kaydetti. 
Astroloji ile çoğunlukta eğitimli insanların ve de daha önemlisi kariyer yapmış insanların ilgilendiğine vurgu yapan  Astrolog Songül Han, Kişilerin kendilerini tanımalarına yardımcı olduklarını söyledi. Astrolojiye olan ilgisinin çocuk yaşlarda başladığını kaydeden Songül Han, gördüğü rüyaların gerçek yaşamda gerçekleştiğini görünce büyüdüğünde bu yönde eğitim almaya karar verdiğini ifade etti. Songül Han, Kendisindeki bu yeteneği ilk olarak dönemin Sabah Gazetesi Astroloji yazarı dayısı Selahattin Eyüp Algül’ün keşfettiğini söyledi. Songül Han İstanbul Yeni Pazar Üniversitesinden uluslar arası Astroloji sertifikası aldığını uzun yıllardır planladığı ofis açma girişimini nihayet gerçekleştirdiğini söyledi. Dünya’da ki 64 ülkede ofis açma yetkisinin olduğunu kaydeden Songül Han, Gazetemiz Genel yayın Yönetmeni Cevdet Akgün’ün sorularını yanıtladı.
Akgün: Neden böyle bir meslek seçtiniz? Neden Zonguldak.
Songül Han:
Hayatımda olmak istediğim tek arzum ve tek isteğim idi. Çocuk yaşlarda bu hayalim vardı ve gerçekleşti. Kendime bu hedefi koymuştum ve gerçekleştirdi. Neden Zonguldak sorusunun cevabı basit aslında. Büyük şehirlerde amaç para kazanmak ise daha fazlasını kazanabilirdim. Ancak, eşim burada ve eşimin memleketinde daha mutlu ve huzurluyum.

Akgün: İnsanlar psikolog yerine size neden gelsin? Astroloji nedir? 
Songül Han:
Bizim işimizin beklide bir parçası psikolojik terapi. Astroloji nedir sorusuna kısaca; Astroloji, gezegen ve yıldızların insanların üzerindeki etkisini yorumlayan bir bilim dalıdır diyebiliriz. İnsanoğlunun yazılı tarihinin başından beri var olan astroloji, bilimlerin en eskisidir. Dünya varolduğundan beri insanın doğaya karşı verdiği "varoluş" savaşında kullandığı en etkili araçlardan bir tanesi de Astroloji'dir. Astroloji ilk insanın, genelde gökyüzünden gelen doğal afetleri kontrol etme çabası sonucunda ortaya çıkmış olan, bugün artık bilimsel değeri olmadığına inanılan bir "bilim"dir.

Akgün: Siz falcı mısınız? Yada falcıdan sizi ayıran nedir?
Songül Han:
Biz asla falcı değiliz. Bizim yaptığımız iş bir bilim. “Astroloji” deyince çoğu insanın aklına burçlar geliyor. Gezegenleri, çekim gücünü inceleyip bunun insanların karakterleri üzerindeki etkiyi araştıran bu bilim dalı çok eskilere dayanıyor.  Astroloji, insanın dönemlerini, fırsatlarını, şans zamanlarını, doğum haritalarınızda sizi kısıtlayan, zorlayan gecikmeleri gösterir. Astroloji insanlara hangi dönemlerde nasıl davranmalarını, insanları yapacakları hataları yapmamaları için uyarır. Her şeyin insanın elinde olunduğunu ve insanların kendi yaşamlarına yön verme gücünün olduğunu söyleyen bu bilim dalı insanların nasıl davranmaları gerektiği hakkında bilgiler verirler. Bazı bilimler tarafından bilim dalı olarak kabul edilmeyen Astrolojinin tarihi çok eskilere dayanıyor.
Akgün: Neden size başvurmalıyız?
Songül Han:
Astroloji'nin temelinde sembollerle akıl yürütme ve tümevarım bulunur. Diğer pek çok bilim dalıyla bağlantısı olan Astroloji sayesinde, doğum haritasının yorumlanmasıyla insanın kişiliği, hayatı, keşfedilmemiş potansiyelleri, kökleşmiş alışkanlıkları, fiziksel problemleri, yetenekleri ve ilerleyen zamanlardaki dinamizmi çok rahat tespit edilebilir. İş, Kariyer, Sağlık ve Aş yani çözümsüz sorunlarınızda hem yardımcı olmak hem de insanların kendilerini keşfetmesini sağlamak. 

Akgün: Süreçte nasıl insan modelleriyle karşılaşıyorsunuz?
Songül Han:
Özellikle eşe bağımlı yaşayan. Mutsuz. Ekonomik olarak hiçbir geliri olmayan bayanlar adeta kendilerini bize geldiklerinde “Hiç” olarak yorumlarlar. Özellikle bizim toplumumuzun kanayan yarasıdır. Biz onların önce kendilerini keşfetmelerini ve hedefsiz yaşanmayacağını kendilerinde var olan pozitif gücü ortaya çıkarıyoruz. Hayata pozitif bakmalarını ve kendilerinde aslında var olan onların göremediği becerilerini ve gücü ortaya çıkarıyoruz. Ülkemizde eşe bağımlı mutsuz yaşayıp hayata tutunamayan insan sayımız oldukça fazla. Ancak bizleri tercih eden meslek grupları çok üst düzey. Astroloji daha çok makam, mevki ve kariyer sahipleri daha fazla ilgileniyor. Onlar Astroloji bilimine inanıyorlar. Eğitimli insanlarımız falcıları tercih etmiyorlar. Fal bir bilim dalı değildir. 
Akgün: Yeni işinizin hayırlı olmasını diliyoruz.
Songül Han:
Size ve Halkın Sesi ailesine biz çok teşekkür ediyoruz.