AKP eski İl Başkan Yardımcısı Mehmet Baş'ın sosyal medyada yaptığı "Uykularını kaçıracağım"  paylaşımı gündeme bomba gibi düştü. Elinde ses kayıtları olduğunu ve gerekirse açıklayacağını ifade eden Baş, Halkı Sesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Özdemir'e verdiği özel röportajda,    Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan'ın iftar yemeğinde barıştığı Mustafa Çağlayan'ı ilçe başkanıyken görevden aldırmak için gazetecilere para verip aleyhinde haberler yaptırdığını, AKP Genel Merkezine giderek jurnalcilik yaptığını söyledi.

"UYKULARINIZ KAÇACAK"

Son yerel seçimlerde  Çatalağzı Belediye Başkanlığı için AKP'den aday adayı olan Mehmet Baş, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla bayramdan sonra bazı ses kayıtları yayınlayacağını açıklamıştı. Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan ve eski Merkez İlçe  Başkanı Mustafa Çağlayan'ın barışmasıyla başlayan tartışmaların fitilini ateşleyen Mehmet Baş, "Benim dostlarımın uykusunu kaçıranlar... Bunlar daha reklamlar.

Dizi daha yeni başlıyor" diyerek Selim Alan ve adamlarını açık açık tehdit etti.

"ÇAĞLAYAN'I GÖREVDEN ALDIRACAĞIMA YEMİN ETTİM... ALDIRDIM"

O tarihte Mustafa Çağlayan ile aralarında geçen bir telefon konuşmasında  karşılıklı restleştiklerini ve o gün kendisine "Seni görevden aldıracağım güne kadar peşini bırakmayacağız" dediğini ve dediğini de yaptığını söyleyen Mehmet Baş, "Çağlayan görevden alındığı gün onunla işim bitti. Allah'ı var kötü sözleri için özür de diledi. Ne aleyhinde konuştum ne de konuşturdum. Ama  Mustafa, Selim Alan ile iftarda aynı masaya oturarak bence çok şey kaybetti. Bana göre o masa onun siyasi sonu oldu. Parti kulislerinde Çağlayan'a il başkanlığı vadedildiği konuşuluyor. Ne vaat ettiler bilmiyorum ama bu işin sonunda çırak çıkacaklar" dedi.

"SELİM ALAN, YAŞAR GÖK'LE ÇAĞLAYAN ALEYHİNDE HABER YAPMALARI İÇİN GAZETECİLERE PARA DAĞITTI"

Mustafa Çağlayan'la telefonda yaşanan tartışmasının ardından hakkında haber yaptırmak için 50 bin liraya yakın para harcadığını itiraf eden Mehmet Baş, "Selim Alan ile bu konuda yaptığım telefon kayıtları ve WhatsApp yazışmalarımızı hala saklıyorum. Sıkıysa inkar etsin. Bana defalarca Yaşar Gök ile 'Mustafa'yı birlikte devirelim' diye işbirliği yapmak için haber gönderdi. Bazı gazetecilere Çağlayan aleyhinde hatırı sayılır paralar ödendi. Bu paraların kaynağı Selim Alan'dır. Hatta, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'le randevuyu bana Yaşar Gök ve Selim Alan ayarladı. Selim Alan, bana  "Önce sen git yapılan haberi götür ben peşinden gidip gerekeni söyleyeceğim' dedi. Ama hep perde arkasında durdu" şeklinde konuştu.

"KİBİR ABİDESİ VE SAMİMİ DEĞİL"

Selim Alan'ın bir açıklamasında, "Eğer benim aleyhimde  yazan bir gazeteci artık yazmıyor hatta tersini yazıyorsa bilin ki menfaat sağlamıştır, karşılığını almıştır" dediğini hatırlatan Baş, "Herşey ortada! O iftar yemeğinde AK Parti İl ve Merkez İlçe Başkanı, Milletvekilleri olsaydı kesinlikle bu açıklamayı yapmazdım. Çünkü ortada Zeki Tosun ve Mükerrem Ayçiçek'e yönelik bir kumpas var. Ben onlardan çok daha iyi bir partiliyim. Açıklamalarım tehdit ya da bir beklenti içinde olduğum şeklinde yorumlanabilir. Ben siyasette almaya değil vermeye geldim. Ve partimin bunlardan temizlenmesi dışında hiç bir beklentim yok. Alan, iftar sonrası  çevresindekilere "Sırtlarını sıvazlamamız gerekiyordu. Sıvazlayıp gönderdim" demiş. Ne o iftar ne de Sami Aydın ziyareti. Kibir abidesi bir adam samimi olabilir mi? Kendisini kasabanın şerifi zannediyor. Ama öyle olmadığını görecek" ifadelerine yer verdi.

"AKP TEŞKİLARLARINI PARAMPARÇA ETTİ"

Sosyal medyada yaptığı paylaşım sonrasında özellikle parti içerisinden olumlu tepkiler aldığını belirten Mehmet Baş, söyle konuştu: "Selim Alan, partiyi ele geçireceğim diye teşkilatları paramparça etti. Yerel seçimlerde aday bile gösterileceğine ihtimal vermiyorum. Gösterilse dahi hiç bir partili gönüllü çalışmaz. Aday olursa sandığa gömülür. Çünkü gönül adamı olamadı. Egosu onu bitirdi. İktidarın yaptığı yatırımlar dışında tek bir hizmeti olmadı. Teşkilatta bir tane dostu kalmadı. O gün Mustafa Çağlayan'ı önünde engel görerek hedef tahtasına koyan Selim Alan, bugün Zeki Tosun ve Mükerrem Ayçiçek'i hedef tahtasına koydu"

"TOSUN'UN ARKASINDAN İŞ ÇEVİRMEK ALÇAKLIK"

"Benim Selim Alan'a olan öfkemin tek nedeni kanserle boğuşan İl Başkanı Zeki Tosun ve kardeşi  aleyhinde haber yaptırmaları" diyen Mehmet Baş, "Çünkü ben de yakın zamanda kanser illetiyle boğuştum. Yaşadığım ağrılar yüzünden yanımda silah olsa kafama sıkacağım anlar oldu. Akıllarınca geçmişte beni kullanan Selim Alan ve adamları kanserle mücadele ederken bir gün olsun beni aramadı. İşte bu nedenle sonuna kadar Zeki Bey'in arkasında duracağım. Zeki Tosun'u hasta yatağında haber yaptırıp, uykusunu kaçıranların uykularını kaçıracağım. Arkadan iş çevirmek mertlik değil alçaklıktır" 

"ALAN'IN POSTA GÜVERCİNİ YAŞAR GÖK"

Selim Alan'ın Zonguldak Belediyesi'nin sorunları dışında her şeyle ilgilendiğine vurgu yapan Baş, "Alan'ın güvercini Yaşar Gök. Her seferinde bana onunla haber gönderiyordu. Gök, bana her seferinde 'bizi bu işlere karıştırma. basın bizi görürse yazar' diyerek gizli gizli başkandan mektup getiriyordu. Bunun karşılığında da Zonguldak ve Kozlu Belediyesi'ne yüklü miktarda temizlik malzemesi verdiğini biliyorum. Alo 170'in yemek işini de Selim Alan, referans olarak Yaşar Gök'e aldı. Alan'ın adamlarının elinde siyaseten kullanmak üzere gizli çekilmiş ses kayıtları da var. Mustafa Çağlayan'ın ses kaydı olduğunu da biliyorum. Çünkü bana da gönderdiler. Kara kutu Yaşar Gök. Yaşar Gök ve arkadaşları, son il kongresinde Zeki Tosun'un karşısına aday çıkmam halinde destekleyeceklerini belirterek il başkan adaylığı teklif ettiler ama kabul etmedim" dedi.

"ÇAĞLAYAN ALININCA DÖNER PARTİSİ YAPMIŞLAR"

Mustafa Çağlayan'ın görevden alındığı gün Sami Aydın'ın işlettiği restoranda döner partisi yapıldığını belirten Baş, "O gün beni de davet ettiler. Selim Alan ve adamları her akşam Sami Aydın'ın yerinde toplanıyordu. Ama gün geldi onun imar affından faydalandığı yapı kayıt belgesini iptal ettirdi. Bu sebeple araları açıldı. Ama buna rağmen yakın zamanda Sami Aydın'ın da yanına giderek barıştı. Hangi yüzle gitti anlam veremiyorum. O gece bana 'Mustafa Çağlayan'ın görevden alınması olayıyla ilgili bir açıklama yapma. Bu işin başarısı Selim Alan'ın olsun' dediler. Bugün geldiğimiz noktada olan biteni kamuoyunun takdirine bırakıyorum" şeklinde sözlerini sonlandırdı.