Yaz aylarına sayılı günler kala belediyelerin plajlarla ilgili proje üretmemesi vatandaşın tepkisini çekiyor;

“GİDECEK PLAJ BULAMIYORUZ”

Yaz aylarına sayılı günler kala denize girme hayali kurmaya başlayan vatandaşlar bu seferde sahillerin yetersizliğinden şikayetçi. Zonguldak Belediyesi’ne bağlı Kapuz Plajı’nın yanı sıra Kozlu Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Değirmenağzı ve Ilıksu plajlarından başka plaj bulamamakta yakınan vatandaşlar, sahillerin taşlı ve pis olmasından dolayı özellikle rahat nefes alamadıklarını söylediler. 

Halkın Sesi olarak vatandaşlara yönelttiğimiz, ‘Yazın gelmesiyle birlikte Zonguldak’ta hangi plajları kullanacaksınız, yeterli buluyor musunuz ve belediyelerden nasıl bir hizmet bekliyorsunuz?’ şeklinde sorulagelen cevaplar ise şu şekilde;



Recep Altuç
: Genelde Ilıksu ve Kapuz’a gidiyoruz. Yeterli olmuyor ama gidebileceğimiz başka yer olmadığından yapabileceğimiz bir şey yok.Belediyelerden hizmet bekliyoruz. Tuvalet sorunu, güvenlik, sahilin pis olması gibi sorunları giderilmesini istiyoruz.



Songül:
Genelde yakın yerlere gidiyoruz ama Zonguldak’ta denize girmemeyi tercih ediyorum. Denizin pis olması, sahilin temiz olmaması, güvenlik sorunun olması ve teknik sorunlardan dolayı tercih etmiyorum.Belediyelerden hizmet bekliyoruz onu da biz söylemeyelim belediyelerin islerini yapmaları ve halkın memnuniyetini sağlamaları gerekir.

Adını vermek istemeyen vatandaşımız: Tam denize gitme zamanım. Ameliyat oldum, iyileşir iyileşmez denize gideceğim.Neresi benim için güzelse oraya gideceğim. Zonguldak’ta yok. Bizde başka yerlere gideceğiz, belediyeler sahilleri temizlemezse, sadece Karpuz’a mahkûm bırakırlarsa ve oraya da hiçbir çalışma yapmazsa belediye bizde mecburen yakın şehirlerdeki denizleri tercih ediyoruz.


İsmet Şahin:
Genelde Liman Arkası, Türkali taraflarına gidiyorum oralar daha temiz oluyor.Şehir içinde yeterli değil. Temizlenmesi denizlerin ve sahillerin, tesis yapılması çünkü çok güzel yerlerimiz var ama tesis olmadığı için kullanılamıyor.



Şenol Dönmez:
  Vaktim olmuyor. Ben oyuncu olduğumdan dolayı şehir dışında genelde oluyorum. Deniz bide sevmiyorum ama havuza gidiyorum.Yeterli bulmuyorum.Belediyelerden çok şey istiyoruz. Yazın hava sıcak olacak denize nereye gidelim diye düşünüyoruz. Ulaşım, trafik artık yetmiyor şehre bunların düzelmesi gerekiyor. Ben deniz sevmiyorum o yüzden havuza gidiyorum, Deniz Kulübüne gidiyorum. Daha temiz, daha düzenli daha iyi bir tesis istiyorum.



Murat Akın:
Değirmenağzı’na gidiyorum.Yeterli değil. Her yer pis. Zonguldak’ ta belediyecilik diye bir şey yok. Hiçbir şey yapamıyorlarsa bari taşları temizlesinler, onu da yapmıyorlar.


Tuğçe İnan:
Şu anda Zonguldak’ta denize girilebilecek hiçbir yer yok. Hepsi çok pis ve taşlı. Zonguldak’ta deniz ve sahiller yeterli değil. Yüzme bilmeyenler için çok tehlikeli. Güvenlik çok az. Kadınlar günü çalışmasını beğeniyorum. Güvenlik yok denecek durumda.


Yeliz Güvenç: Zonguldak’ta yeni plaj ve daha temiz deniz daha güvenli bir sahil isterim.
Kadınlargünü dışında denize gidemiyorum, kadınlar günündeki güvenlik bile yeterli değil.
(Aycan Karadağ)