Röportaj – Eda Kavtelek

CHP’li Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Turan Demirtaş’ın Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e “Beceremiyorsan istifa et” çağrısını Zonguldaklılara sorduk

O koltuğu hak etmiyor

Şok bir çıkış yaparak İmar Komisyonu Başkanlığı’ndan istifa eden CHP’li Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Turan Demirtaş’ın Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e “Beceremiyorsan istifa et” çağrısını sokaktaki insana sorduk. Kimi çamurdan çukurdan geçilmeyen yollardan dertli, kimi ise hiçbir hizmet yapılamayışından. Yerel seçimlerde Muharrem Akdemir’e güvenip oy verenler bile verilen desteği hak etmediğini düşünüyor. Halkın Sesi muhabirlerinin, “Akdemir’in 5 yıllık performansına 10 üzerinden kaç verirsiniz?” şeklindeki sorusuna vatandaşların verdiği yanıtlardan çıkan not Zonguldak Belediyesi’nin geldiği noktayı özetlemeye yetiyor. Akdemir’in halk nazarındaki notu: 3


Muzaffer Arı- (Emekli (73) Ben tanımıyorum bile şuandaki belediye başkanını. Var mı ki başkan? Biz hiçbir hizmetini görmedik bu güne kadar.  Puanım 0.

Funda Koçak-  (Ev Hanımı (18) Ben pek anlamam bu işlerden ama beğeniyorum belediyenin çalışmalarını. Puanım 5.

Sabri Temiz-  (Emekli (56) Belediyemiz elinden geleni yapıyor bence. Çalışmaları yeterli değil belki ama en azından uğraşıyorlar. Puanım 4.

Sevim Kartal-  (Memur (55) Zonguldak şu an delik deşik. Yollar çok kötü. İnsanlar kordon boyuna gezmeye geliyorlar fakat bakın yollara, taşlar hep kalkmış. Yağmur yağdığı zaman çukurlar su doluyor ve ayaklarımız sırılsıklam oluyor. Belediyenin daha aktif olması gerekiyor. En azından yolları düzeltsinler. Puanım 2.

Meryem Yılmaz-  (Memur (50) Başta 3 puan verdim fakat belediye başkanı bu puanı hak etmiyor. Oy verdik bu adama fakat hak etmiyor oylarımızı. Zonguldak şu an köy gibi. Herkes yollardan şikayet ediyor. Çünkü arabalar çok yıpranıyor çukurlardan dolayı. Kendilerine güvenip oy vererek başkan yapanlara hizmet etmeleri gerekiyor. Puanım 1.

Olcay Buğan- (İşsiz (26) Taşeron belediye resmen. Şehrin birçok yerinde çukurlar var. Araçların tekerleri patlıyor. Çukurlarda biriken suda güvercinler yıkanıyor. Masa başındaki amirler, oturdukları yerden sorunları göremiyor ve çözüm üretemiyor. Belediyemizin çevre düzenlemesinde daha özverili olmasını bekliyoruz. Benim puanım ise 2.

Nazikar Tülübaş- (Danışman (35) Bence muhalefet belediyelerine iktidar tarafından yeterli bütçe verilmiyor. Bu yüzden bazı aksaklıklar yaşanıyor çalışmalarda. Ama Çaycuma Belediyesi’de muhalefet partisi belediyesi olmasına rağmen çok güzel çalışmaları var ve çevre düzenlemeleri çok iyi. Bizim belediye başkanımızın sorunu proje üretememesi bence. Ne desem olmayacak şimdi ama tabii ki eksiklikler var. Puanım 3.

Filiz Yay- (Ev Hanımı (36) Bence belediyenin çalışmaları orta derecede. Daha kötü olan yerlerde var. Ama bu belediyenin çalışmamasını da haklı kılmaz tabi. Bence düzelir zamanla. Benim puanım 3.

Demet Ata- (Muhasebeci (27) Belediye diye bir şey yok burada. Hiç çalışmıyorlar. Yolların halini görüyorsunuz zaten. Köy bile şehir merkezinden iyi. Ne diyebilirim ki… Puanım 0.

Nurhan Çekiç- (İşsiz (53) Ben hiç beğenmiyorum. Bence yetersiz kalıyorlar. Şehir planlamasında çok kötüler. Herkes şikayetçi bu durumdan. Puanım 0.



Mehmet Beşal- (Emekli Esnaf (58) Zonguldak daha iyi bir belediye başkanı hak ediyor. Bu şehrin düzeltilmesi gerek. İmar konusunda belediyemizin çalışmaları çok kötü. Puanım 0.

Fahri Dursun- (Esnaf (36) Zonguldak’ta bir belediyenin olmadığını düşünüyorum. 12 yıldır Zonguldak’tayım. Bu süre içerisinde hizmetlerinde bir arpa boyu yol gidilmediğini görüyorum. Yollardan, köprülerden, parklardan, çarşının düzenlemesinden, yapılan yapılardan şikayetçiyim. Yapılabilecek tezatlardan ne varsa, hepsi Zonguldak Belediyesi’nde mevcut. Ben bunların hepsinden şahıs olarak, burada yaşayan bir vatandaş olarak şikayetçiyim. Bunu Muharrem Akdemir’e mi bağlarsanız, Ahmet’e, Mehmet’e mi bağlarsınız bilemem. Ben sadece vatandaş alarak verdiğim oy neticesinde aldığım hizmetten memnun değilim. 60 yaşındaki prostat hastası amcam, tuvaleti para vererek kullanıyor. En azından tuvaletleri yaşlı ve engellilere ücretsiz yapmak bu kadar zor mu? Megafondan anons yapıyorlar, ne söyledikleri anlaşılmıyor. Mesela Çaycuma Belediyesi bir uygulama yapmış, duyuruları telefondan mesaj olarak yolluyorlar. Bizim belediyemize sadece öneride bulunuyorum. Bunları yapmak zor değil. Biraz çalışın. Benim puanım 0.

Gülşah Kaya- (İşsiz (25) Benim söyleyecek çok bir şeyim yok. Beğenmiyorum. Benim puanım 1.

Halkın Sesi- Zonguldak Belediyesi’nin çalışmalarını yeterli buluyor musunuz? Geçtiğimiz günlerde İmar Komisyonu Başkanı, Belediye Başkanımız Muharrem Akdemir’i istifa etmeye çağırdı. Bu konuda sizin düşünceleriniz nelerdir? Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in çalışmalarına, 5 üzerinden kaç puan verirsiniz?

Cihat Yayalar-(Öğrenci (25) Bizim belediyemiz her yere imar izni veriyor. Normalde her yere imar izni verilmez. Belediyenin çalışmaları çok kötü. Benim verebileceğim en iyi puan 2.


Murat Karabacak-(Esnaf (26) Belediye için söyleyeceğim tek şey çalışmalarının berbat olduğu. Ben köyde oturuyorum. Kışın merkeze gelirken sıkıntı çekiyorum. Bence belediye kendisine çeki düzen vermeli. Benim puanım 2.


Fatma Koyu-(Ev Hanımı (56) Belediyenin çalışmaları tek kelime ile yetersiz. Vereceğim puan ise 2.