Şimdi nereden çıktı bu haram işi demeyin. Dini konularda fikir yürütmeyi doğru bulmam. Yetkin biri de değilim. Ayrıca da herkesin inancına son derece saygılıyım. Ama gelin görün ki yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna adı karışanların el konulan şaibeli paralarını iade ederken faizi ile birlikte geri ödemezler mi? Yuh artık demek zorunda kaldık.

Rahmetli babaannem bunu duysa zehir zıkkım haram olsun boğazlarında kalsın derdi. Haramı boğazdan mideye giden lokma olarak bildiği için. Ne bilsin rahmetli günümüzde haramın faizleriyle birlikte valizlerle götürülen dolar ve avro desteleri olduğunu.

17-25 Aralık tarihli yazımızda, Türkiye tarihinin belki de 600 yıllık Osmanlı tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu olduğunu yazmıştık. Nereden bilebilirdik ki bu operasyonu yapan paralel yapının polislerinin ayakkabı kutularına ve evdeki kasalara hükümetimize darbe yapmak amacıyla komplo kurmak için koydukları paralara da faiz ödeyeceğimizi.

İnanılır gibi değil, eğer bu kamera şakası değilse, birileri gözümüzün içine baka baka bizle tarak geçiyor.

Hiç araştırmadım. Anasının ak sütü gibi helal kazandığından ödediği vergilerini yani tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını dinimizce haram sayılan faizi ile birlikte geri ödeyen herhalde dünyada böyle başka başbakanı Müslüman olan bir ülke yoktur.

Üstüne üstlük beyefendi valizlerle cukkaları götürürken faizlerini almayıp ta Kızılay’a bağışlamaz mı?

Bir hayırsever, bir hayırsever ki sorma gitsin. Aynı zamanda da vatansever. Anımsayın, “200 ton altın ihraç edip Türkiye’ye 25 milyar TL gelir sağladım. Cari açığın yüzde 15’ini ben kapattım demişti ya. Bu gidişle bunlar beyefendiye plaket verirlerse hiç şaşırmayın.

Bütün siyasi programını devletin mallarını özelleştirmek (peşkeş çekmek) üzere kurgulayıp 12 yıldır uygulamakta olan iktidara oy verip, Başbakanından ve de milletvekillerinden çocuğunu devlet işine koymasını talep eden saygıdeğer halkım.

Aç artık gözlerini, Atatürk gibi birisinin gelip seni kurtaracağını düşünüyorsan, daha çok beklersin.

Harun Akın CHP İl Başkanlığı’ndan istifa etti

Yazıyı hazırlarken Harun akının istifa haberi geldi. Hepimizin beklentileri gerçekleşti. Ben de istifa edeceğini düşünenlerdendim. Küçük bir olasılık da olsa belki parti menfaatlerini kişisel ikballerine tercih eder diyerek açık bir kapı bırakmıştım. Yanılmışım. Okuyucularımdan bu yanılgı için özür dilerim.

Sadece ben değil. Partiyi istifalarla seçime getirenler ve de istifa edeceğini bile bile kongrede Akın’a oy verenler de Cumhuriyet Halk Partisine oy veren Zonguldaklı seçmenlerden özür dilesinler. Yarından itibaren de yeni İl başkanını kutlama ziyaretlerine başlayıp bir an evvel bitirsinler ki seçim çalışmaları başlasın.

İlk kutlama da benden. Başarı dileklerimle.

Koltuk’a, koltuğu hayırlı olsun.

[email protected]