Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmete girecek üniteler Zonguldak'a ve bölgesine sağlık hizmeti verecek.

Birbirinden farklı alanlarda hayata geçirdiği projelerle sosyal sorumluluk ve topluma hizmet uygulamalarında ilklere imza atan Bülent Ecevit Üniversitesi sağlık alanında sunduğu hizmetleri genişletmeyi sürdürüyor.

Zonguldak'a ve bölge insanına sağlık hizmeti veren Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi, son dönemde gerçekleştirilen büyük bütçeli yatırımlarla Batı Karadeniz Bölgesi'nin en önemli sağlık merkezlerinden bir tanesi haline geldi.

Mevcut imkanlarını iyileştiren ve yeni kurulan üniteleri ile hizmet ağının kapasite ve niteliğini artıran BEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi, yoğun bakım olanaklarını da genişletiyor. Bu amaçla Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde üçüncü basamak koşullara sahip tam donanımlı iki genel yoğun bakım ünitesinin inşaatına başlandı. Yaklaşık 1.5 milyon TL'lik bir yatırımla hayata geçirilecek izolasyon kabinli onar yataklı 2 genel yoğun bakım ünitesi Temmuz ayında hizmete girecek. Son üç yıllık dönemde ayaktan tedavi gören hasta sayısında yüzde 40 oranında; acil servise başvuran hasta sayısında ise %100'den fazla oranda artış yaşanan BEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesinde yeni yoğun bakım ünitesi inşaatının iki ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak olması Zonguldak için büyük bir müjde olarak değerlendiriliyor.

"ÇALIŞMALARIMIZIN ODAĞINA 'İNSAN'I YERLEŞTİRİYORUZ"

Zonguldak'a kazandırılacak yeni yoğun bakım üniteleri ile ilgili açıklamada bulunan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, insan yaşamının önemine dikkat çekerek "Üniversitemiz pek çok alanda yeniliklere imza atmayı sürdürürken var olan olanakları daha fazla insanımıza ulaşacak noktaya taşıma hassasiyetini de taşımaktadır. Üniversitemiz bünyesinde akademik çalışmalar ve eğitim-öğretim faaliyetleri kesintisiz bir biçimde devam ederken ulusal farkındalık yaratan sosyal sorumluluk projeleri ve topluma hizmet uygulamaları özel olarak önem verdiğimiz ve büyük yatırımlar yaptığımız hususlar olmayı sürdürüyor. Bu kapsamda artık dev bir sağlık merkezine dönüşen Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Yerleşkesi içerisinde bir taraftan yeni birimler hızla yükselirken diğer yandan var olan ünite ve birimleri daha fazla insanımıza hizmet verir hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zonguldak'ta son dönemde artan talebe cevap vermekte güçlük çeken ve tam doluluk oranıyla hizmet veren yoğun bakım üniteleri yetersiz kalmakta idi. Bu durumun önüne geçebilmek adına insan yaşamının devamını sağlamak noktasında çok önemli bir fonksiyona sahip olan yeni yoğun bakım ünitelerini Hastanemize kazandırmak için çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Hastanemiz halen toplam 70 yatak kapasitesine sahip Yeni Doğan ve Çocuk Yoğun Bakımlar, Solunumsal Yoğun Bakım, Kalp Damar Cerrahisi Yoğun Bakım ve Yetişkin Yoğun Bakım üniteleri ile hizmet vermekte. Artan talebe zamanında yanıt verebilmek adına 20 yataklı iki yeni yoğun bakım ünitesini Temmuz ayında tamamlayarak hizmete alacağız. Bu sayede şu an hastanemizde mevcut olan yatak sayısı 571'e ulaşacak. Başta Hastane Başhekimimiz Doç. Dr. K. Varım Numanoğlu ve çalışma arkadaşları olmak üzere bölgemizde büyük bir ihtiyaca cevap verecek olan yeni yoğun bakım ünitelerinin kısa süre içerisinde faaliyete geçmesini sağlamak adına yoğun çalışmalar yürüten personelimize teşekkür ediyor; bu yeni sağlık yatırımımızın Zonguldak'a hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.