25. Selı̇m Anorektal Hastalıklar Kursu Zonguldak’ ta Yapıldı...

Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneğinin (TKRCD) 25.sini düzenlediği Selim Anorektal Hastalıklar Kursu 24 Kasım’da Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı ev sahipliğinde, Farabi Kampüsü Tahir Karaoğuz Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Bu konuda  BEÜ basın bürosundan verilen bilgiler şöyle:

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Ögr. Üyesi Doç. Dr. F. Ayça Gültekin’in sorumluluğundaki kursa; İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, İzmir, Bolu ve Bursa’dan Türk Kolon ve Rektum Cerrahisinin önde gelen bilim insanları katıldı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr. Ali Borazan’ın da yer aldığı kursun, açılış konuşmalarında Doç. Dr. F. Ayça Gültekin ve TKRCD Başkanı Prof. Dr. Selman Sökmen desteklerinden ötürü Rektörmüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya teşekkür etti.

Kursa, başta Zonguldak ve ilçeleri (Kdz. Ereğli, Devrek ve Çaycuma), Ankara, Adana ve Bartın illerinin yanı sıra Azerbaycan/ Bakü’den gelenlerle birlikte 42 kursiyer katıldı.

Kolon ve Rektum Cerrahisinin Önde Gelen Bilim İnsanları Zonguldak’ ta Buluştu

22 moderatör ve konuşmacının sunumlarıyla destek verdiği kursta; Prof. Dr. Selman Sökmen (TKRCD Başkanı-Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi), Prof. Dr. Ethem Geçim (2017 Koloproktoloji Cerrahi Derneği Başkanı-Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi),  Prof. Dr. Dursun Buğra (Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi), Prof. Dr. Ali Akyüz, (Acıbadem, International Hastanesi), Prof. Dr. Uğur Sungurtekin (TKRCD Yönetim Yurulu Üyesi-Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi), Prof. Dr. Mustafa Öncel (TKRCD Yönetim Kurulu Üyesi-Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi), Prof. Dr. Sezai Leventoğlu (TKRCD Yönetim Kurulu Üyesi-Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi), Prof. Dr. Emre Balık(TKRCD Yönetim Kurulu Üyesi-Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi), Prof. Dr. Sezai Demirbaş (TOBBETÜ Tıp Fakültesi), Prof. Dr. Bülent Menteş  (Ankara Memorial Hastanesi), Prof. Dr. Neriman Şengül (Bolu İzzet Baysal Tıp Fakültesi), Prof. Dr. Emre Canda (Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi), Prof. Dr. İlker Sücüllü (Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi), Doç. Dr. Ahmet Ziya Balta (Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi), Doç. Dr. Gökhan Çipe (Medicana Hastanesi), Doç. Dr. Volkan Tümay (Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi), Doç. Dr. Ahmet Rencüzoğulları (Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi), Doç. Dr. İsmail Cem Eray (Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi), Doç. Dr. Erman Aytaç (Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi), Doç. Dr. Nuri Okkabaz (Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi), Dr. Tugan Tezcaner (Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi) katkıda bulundular.

Kurs programında; anal fissür, hemoroidal hastalık, perianal sepsis, pilonidal sinüs, perianal fistül ve obstrüktif defekasyon sendromu başlıkları altında bu hastalıklardaki sorunlu durumların çözümleri ile ilgili güncel bilgiler konunun uzmanları tarafından aktarıldı. Perianal fistül ve apselerin yönetiminde radyolojik görüntüleme yöntemlerinin yeri ve yorumlanması ile ilgili olarak genel cerrahların günlük pratiklerinde kullanacağı faydalı bilgiler verildi. Ayrıca cinsel yollarla bulaşan hastalıklar, pruritus ani ve hidraadenitis suppurativa gibi tedavisi zorluk teşkil eden hastalıklarla ilgili güncel tedavi yaklaşımları ve tartışmalı konular ele alındı. Görsel ve video ağırlıklı sunumlar kursiyerler tarafından beğeni ve ilgi ile karşılandı. Oturumların tamamlanmasının sonrasında TKRCD’nin gelecekteki aktivitelerinin tanıtımı yapılarak program tamamlandı. (Haber merkezi)