Halkın Sesi muhabiri Yıldırım Yılmaz’a konuşan Eren “Hastanelerimizde hiçbir sıkıntımız yok. 35 branşımızdan sadece 5 branşımız eksik bununla ilgili olarak ta gerekli başvurularımızı yaptık. Bugün itibari ile Zonguldak’ımıza yeni doktorların ataması yapıldı” dedi.

Korkut Eren özellikle çocuk doktorları ile ilgili var olduğu söylenilen eksiklikler konusunda ise “Çocuk psikiyatrisi ve çocuk kardiyolojisi bizim hastanemizde yok doğrudur. Çocuk psikiyatrisi kadrosu bulunmasına henüz bunu dolduramadık. Ama çocuk kardiyolojisi ile ilgili olarak bakanlıktan hastanemize verilmiş kadro yok. Ben bugün bu branşla ilgili doktor bulsam bile bunu hastaneye getiremem çünkü kadro yok” dedi.

“357 DOKTOR HİZMET VERİYOR”

Zonguldak genelinde toplam 335 doktorun hizmet verdiğini bu rakamında normalin üzerinde olduğunu belirten Eren “ Bazı çevrelerin iddia ettiği gibi bir doktor açığı söz konusu değildir. Her ilçede kadrosu bulunan her branşın doktorları mevcuttur. Yeterli midir. Gönül ister ki daha çok doktor hizmet versin. Ama şuanda doktor konusunda genel olarak bir sıkıntımız yok.  Hastanelerimiz % 70 doluluk oranı ile çalışıyor. Mevcut doktor sayımızda hastalara gerekli hizmeti veriyor. Bunun yanında 335 doktorumuzun yanında sadece 5 doktor kadromuz boş bulunmakta.” dedi.

YENİ ATAMALAR YAPILIYOR

Doktor sayımız genel itibari ile yeterli olmasına rağmen bugünden itibaren başlamak üzere yaklaşık 1 ay içinde il genelinde 34 adet doktorun ataması gerçekleşecek. Hastanelerimle ilgili olarak yenileme takviye konusunda çalışmalarımız sürekli olarak devam ediyor. İl genelinde hastanelerimizde vatandaşımızın hizmetinin aksaması gibi bir şey söz konusu değildir. Bunun yanında yine ilimizde bulunan üniversite hastanesinde de yaklaşık 320 sağlık hekimi görev yapmaktadır. Zonguldak ölçeğinde bunlar ciddi rakamlardır”

“YENİ YERİMİZ OLACAK”

“Kendimize ait bir yer konusunda sürekli olarak çalışmalarımız sürüyor. İl sağlık müdürlüğolsun, aile sosyal politikalar müdürlü ve bizim kurumumuz olsun hepimiz kiradayız. Bununla ilgili bir çalışmamız var. Bütün sağlık ile ilgili kurumların bir arada olacağı bir bina yapılacak” dedi.

Yıldırım Yılmaz