Level Hastanesi çalışanları meme kanserini sembolize eden “Pembe Kurdele” ve pembe maske takarak halkı konu ile ilgili bilgilendirmek amacıyla stant açtı.

Level Başhekimi Dr. Murat Koca, 01-31 Ekim ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık ayı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Erken fark edersen çok şey fark eder” dedi.

Meme kanserini olabildiğince erken yakalamanın başarılı bir tedavi şansı sunduğunu vurgulayan Koca, “Meme kanseri memedeki hücrelerin kontrolsüz çoğalmasıyla ortaya çıkar. Meme kanserinin neredeyse tamamı kadınlarda görülür. Ancak erkeklerde de meme kanseri görülebilir. Meme kanseri ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık görülen ve aynı zamanda en sık ölüme neden olan kanser türüdür. Memelerinizin normalde nasıl göründüğünü ve nasıl hissettiğinizi bilmek, meme sağlığının önemli bir parçasıdır. Meme kanserini olabildiğince erken yakalamak, başarılı bir tedavi şansı sunar. Ancak neyin aranacağını bilmek, düzenli mamografilerin ve diğer tarama testlerinin yapılmasının yerini tutamaz. Tarama testleri, herhangi bir belirti ortaya çıkmadan önce meme kanserinin erken aşamalarında bulunmasına yardımcı olur.
Meme kanserinin en sık rastlanan belirtisi, memede ağrısız, zamanla büyüyen bir yumrunun (kitlenin) ele gelmesi, hissedilmesidir. Ayrıca ele gelen yumru (kitle) olsa da olmasa da bazı belirtiler de meme kanserinde görülebilmektedir:

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılından bu yana meme kanserinde erken teşhisinin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla 01-31 Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı olarak belirlenmiştir. . Meme kanseri belirtilerine dikkat çekmek için hastanemiz hekim ve hemşireleri tarafından farkındalık spot videosu çekildi. Tüm çalışanlarımız meme kanserini sembolize eden “Pembe Kurdele” ve pembe maske takarak halkımıza konu ile ilgili bilgilendirmek amacıyla stant açıldı.

“Erken fark edersen çok şey fark eder” diyerek meme kanseri yönünden kontrollerini yaptırmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz” dedi.