Ocak Ayı Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’nde serviks kanseri farkındalık sunumu düzenlendi.

“Farkındalık Hayat Kurtarır” başlığıyla Şebnem Kargı Konferans Salonu’nda düzenlenen programa konuşmacı olarak Prof. Dr. Mehmet İbrahim Harma ve Dr. Öğr. Üyesi Anıl Turhan Çakır katıldı.

Prof. Dr. Mehmet İbrahim Harma yaptığı konuşmada, “Rahim ağzı kanseri korkulu rüya olmaktan çıktı! Kadınlarda sık görülen rahim ağzı kanserinin HPV virüsü ile oluştuğunun keşfinden sonra artık doktorlar ve hastalar daha güvendeler. Kadınların yıllık yaptıracakları muayene ile rahim ağzı kanseri artık tarihe karışacak. Erken dönemde saptanan rahim ağzı kanseri böylelikle küçük bir cerrahi işlemle hatta rahmi almadan tedavi edilebiliyor. Aynı zamanda koruyucu aşısı da olan HPV enfeksiyonuna karşı daha güçlüyüz. Bunun için kadınlarımızın tek yapması gereken yıllık kadın doğum muayenelerini ve smear testlerini yaptırmalarıdır. Tüm Zonguldaklı hanımefendileri bu muayenelerini yaptırmaya davet ediyoruz. FARKINDA OL, KANSERİ KOV!” dedi.

Güncel gelişmeler ve yeni tedavi yöntemlerinin konuşulduğu etkinliğe akademik ve idari personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Fotoğraf: Şevket AÇIKGÖZ