Yeni tip Koronavirüs (COVID-19) salgını ile topyekun mücadele veren Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine hayırsever destekleri devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı,  üniversite hastanesine pandemi tedavisinde kilit rol oynayan Yüksek Akış Oksijen Cihazı  (HFO) bağışında bulunan Eren Enerji,  Çanakçılar Seramik A.Ş.  ve Ereğli Demir Çelik Fabrikaları (ERDEMİR)  ile diyaliz cihazı bağışında bulunan Başkent Üniversitesi ve Zonguldak Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği  (MÜSİAD) yöneticilerine teşekkür etti.

 “Üniversitemiz Salgınla Mücadelede Yalnız Değil”

Salgınla mücadelede riskin yüksek olduğu illerden biri olarak Zonguldak halkının, pandemiye karşı bir biriyle kenetlendiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Çufalı, Zonguldaklı hayırseverlerin desteklerinin ilimiz adına ve insan sağlığı adına önemine vurgu yaparak; “Pandemi sürecinin sona ermesi kurallara riayet etmekten, birlik ve beraberlikten geçmektedir. Küresel salgınla karşı karşıya kaldığımız ve sıkıntılara rağmen kenetlenerek, el birliğiyle yol aldığımız bir dönemden geçiyoruz. Bölgenin sağlık üssü konumundaki Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi,  salgının ülkemizde ve ilimizde görüldüğü ilk andan bu yana özverili bir şekilde insanımıza nefes olmaya devam ediyor. Üniversitemiz bu zorlu süreçle mücadelede yalnız değil. Kamu ve özel kuruluşları ile ilimiz, üniversitemiz ortak bir çaba gösteriyor” diye konuştu. 

“Tüm bağışçılarımıza müteşekkiriz”

Sağlığa yatırımın insanlığa, geleceğe yatırım olması sebebiyle hayati önem taşıdığını bir kez daha vurgulayan Rektör Çufalı, ‘Koronavirüsle amansız bir şekilde mücadele eden üniversite hastanemize oksijen cihazı destekleriyle hastalarımıza nefes olan, gücümüze güç katan tüm bağışçılarımıza müteşekkiriz.  Bu kapsamda pandemi ile mücadelede başından beri bizleri gerek bağışları gerek işbirlikleri ile destekleyen Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren’e, Çanakçılar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri Mithat Çanakcı, Mehmet Çanakcı, Sezai Çanakcı ve Hakan Çanakcı’ya; ERDEMİR Genel Müdürü Salih Cem Oral’a; Başkent Üniversitesinin Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal’a ve Zonguldak MÜSİAD Şubesi adına Başkan Salih Kuvvetli’ye  sağlığa ve geleceğe olan katkıları sebebiyle ilimiz, üniversitemiz ve insanlık adına teşekkür ediyorum.  Unutmayalım ki virüs küresel, mücadelemiz ortak. Bu vesileyle salgınla mücadele en ön saflarda fedakarca hayat kurtaran tüm sağlık çalışanlarımıza da bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, üniversite hastanesine 5 adet yüksek akış oksijen cihazı ve 150 adet sağlık seti bağışlayan Eren Enerji Holding’e, 1 adet yüksek akış oksijen cihazı ve 30 adet sağlık seti bağışlayan Çanakçılar Seramik A.Ş.’ye,Diyaliz Su Sistemi bağışlayan Zonguldak MÜSİAD ve 2 adet yüksek akış oksijen cihazı ile 50 adet sağlık seti bağışlayan Erdemir’e teşekkürlerini iletti. 
(Haber Merkezi)