Diş Hekimliği Fakültesinde “Sigara Bağımlılığı ve Ağız Sağlığı” Konuşuldu

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde 25 Aralık Çarşamba günü “Sigara Bağımlılığı ve Ağız Sağlığı” semineri gerçekleştirildi.

Fakültenin konferans salonunda gerçekleşen ve akademik personelin katıldığı seminerin açılışında konuşan Dekan Vekili Prof. Dr. Emre Bodrumlu, sigara bağımlılığı ve sigara ile mücadelenin önemine vurgu yaparak sigaranın ağız sağlığına zararlarına değindi.

Doç. Dr. Baran Sağlam: “Sigara dünyada en yaygın bağımlılık yapıcı maddedir.”

 Seminerde konuşan Dekan Yardımcısı ve Endodonti  Anabilim Dalı öğretim Üyesi  Doç. Dr. Baran Can Sağlam  ülkemiz ve tüm dünyada sigaranın en yaygın bağımlılık yapıcı madde olduğunun altını çizerek,  sigaranın genel insan sağlığının bozulmasının yanı sıra ağız sağlığı üzerinde de birçok zararlı etkisinin bulunduğunu belirtti. Baran, diş eti hastalıklarına, ağız kanserlerine ve diş kayıplarına neden olan sigara alışkanlığının aynı zamanda diş tedavilerinde iyileşmenin gecikmesine de yol açtığını vurguladı.

Seminerin sonunda Dekan Bodrumlu,  katılımcılara teşekkür ederek, bağımlılıkla mücadele kapsamında bu tür etkinliklerin önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini ifade etti.

(Haber merkezi)