Yılbaşındaki tüketim alışkanlıklarıyla ilgili bilgi veren uzman diyetisyenler  yılbaşı akşamını rahat geçirmek ve zinde bir sabaha uyanmak için önerilerini şu şekilde sıralıyor:
Gün boyu aç kalmaktan kaçının!
Uzmanlara göre “Nasılsa akşam fazla yiyeceğim” düşüncesi ile gün boyu aç kalmak, az yemek ve öğün atlamak yılbaşı akşamı için yapılacak hataların başında geliyor. 
Bu hatalar beslenme düzeninizi bozup, metabolizmanızı yavaşlatacağı gibi uzun süre bir şey yememek kan şekerinizin düşmesine ve iştahınızı kontrol edememenize de neden olabilir. güne dengeli bir kahvaltı ile başlayabilir, öğünlerinizi hafif yiyeceklerle düzenli bir şekilde tamamlayarak yılbaşı akşamını kontrollü ve rahat bir şekilde geçirebilirsiniz.
Kuruyemişleri küçük kâselerle sınırlayın
Yılbaşı akşamlarının vazgeçilmez atıştırmalıklarından olan kuruyemişler besleyici olmalarının yanı sıra yüksek enerji kaynağıdırlar. Tüketilen miktar arttıkça kalori alımını da artıran kuruyemişler, alkolle birleştiğinde tamamen masum bir atıştırmalık olmaktan çıkabilir.
Meze ve cips tüketiminde kontrolü elden bırakmayın!
örneğin, yağ ve tuz içeren cipsler yerine taze meyve ve havuç-salatalık çubuklarını tercih edebilir, mezelerde ise yağ oranı daha düşük ve hafif olan peynir ve yoğurtlu çeşitleri tüketebilirsiniz.
Susuz kalmayın
Alkol tüketiminin beraberinde getirdiği en büyük sorunlardan biri azalan susama hissiyle birlikte vücudun susuz kalmasıdır. Yemek öncesinde, sırasında ve sonrasında düzenli, yatarken de mutlaka su içerek alkolün bu etkisinden korunabilirsiniz.
Ertesi güne baş ve mide ağrısıyla uyandıysanız…
Gün boyu 2-2,5 litre kadar bol miktarda su için.
Kahvaltıda yoğurt ve meyve gibi sindirimi kolay hafif yiyeceklerle midenizi dinlendirin.
Kas ağrılarınız ve yorgunluk hissinden kurtulmak için potasyum kaynağı muzu tüketin.
İçerdikleri kafeinin diüretik etkileri nedeniyle çay, kahve ve kolalı içecekleri tüketmekten kaçının.
Açık havada yapılan kısa yürüyüşlerle bedeninizi ve ruhunuzu dinlendirin
Gün sonunda ise erken yatmaya ve dinlenmeye özen gösterin.