Bülent Ecevit Üniversitesi Şebnem Kargı Konferans Salonunda "Yumurtalık Kanseri Farkındalık Etkinliği" toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya akemik, idari personeller ve öğrenciler katıldı.

"Yumurtalık Kanseri Farkındalık Etkinliği" toplantısında konuşan Kadın Hastalıkları Jinekoloji Onkoloji Uzmanları Prof.Dr.Müge Harma ve  Dr. Öğrt Üyesi Anıl Turhan Çakır, Yumurtalık kanseri farkındalığına dikkat çekerek, kadınların düzenli  aralıklarla  kontrol olmaları gerektiğini ve ailede kanser öyküsü olanların daha fazla risk taşıdığını ifade etti.

"Sessiz Katil" Aramizda

BEÜ Jinekoloji Onkoloji Uzmanı Prof.Dr.Müge Harma konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Bir kadında yaşam boyu yumurtalık kanseri gelişme riski 70 de 1'dir. Kadınlar özellikle menopozdan sonra üreme organlarından kaynaklanan kanserlerin erken tanısı için yıllık kadın doğum doktorlarınca  muayene edilmelidirler. Yumurtalık kanserinin ameliyatla tedavisi özel uzmanlık gerektirir. Jinekoloji Onkoloji bu özel uzmanlık dalı olup hastanın ömrünü uzatan tedavileri gerçekleştirir. Hastanemizde bu tür ameliyatlar jinekoloji Onkoloji cerrahisince başarı ile yürütülmekte ve sıcak kemoterapi gibi modern ve  güncel tedaviler başarı ile uygulanmaktadır"