Türk halkını da yakından ilgilendiren Amerika Birleşik Devletleri(ABD) ve İran arasında yaşanan gerginlik, tüm dünyayı endişelendiriyor.

Her şeyi ateşleyen, dudak arasından çıkan birkaç cümle olmamalı. ABD Başkanı Donald Trump’ın emriyle İran Komutanı Kasım Süleymani, 3 Ocak 2020 tarihinde uçakla geldiği Bağdat’ta bombalı saldırıda öldürüldü. Toplum bu gerginliğe bir isim taktı bile. 3. Dünya Savaşı…

İran Lideri Ayetullah Hamaney, yaşanan bu olayın ardından yaptığı açıklamada, ABD’den intikam alınacağını söylemişti. Erbil-Harir’deki Amerikan üssüne İran Devrim Muhafızları balistik füze atışları yaptı. Ardından ABD müttefikleri her kimlerse onlara da savaş açacağını belirtti. Yakınlardaki Amerikan üsleri bombalanıyor. Ölü sayıları tam net değil.

Bu olayın Türkiye’yi de yakından ilgilendirme sebebi, Türkiye’nin sınır komşusu olması. Olası bir ABD - İran savaşında Türkiye istemese bile, savaşa itilmek zorunda kalabilir. Ortadoğu’da bitmeyen bir savaş var. Suriye, İran, Irak… Hepsi Türkiye’nin sınırında ve bu mesele haliyle bizi de çok yakından ilgilendiriyor.

Üstünden çok geçmedi. Zeytin Dalı Harekâtı olarak isimlendirilen Afrin Harekâtı’nı Türk Ordusu üstlenmişti ve bölgeyi temizlemişti.

Bu tekrarlanacak mı?

Yıl 2020 olsa da Emperyalist güçler hep savaştan yana olacak. “Barış getiriyoruz” diye kandırıp kan dökmeye devam edecekler.

Türkiye’nin bu konuda tavrı ne olacak büyük merak konusu.

Ortadoğu ülkelerinin yanında mı yer alacak? Ne kadar savaş istemesek de ucunun bize dokunacak olması gerçekten üzücü bir durum.

İnsanlar ne için ölüyor? Para için mi?

Bir kâğıt parçası için masum insanların canlarından olması oldukça üzücü…

Dili, dini, ırkı, bayrağı ne olursa olsun her şeyden önce giden bir can.

Sırf çıkarları uğruna emperyalist güçlerin kardeşi kardeşe kırdırmasına mı yanalım?

Yoksa sırf çıkarları uğruna masum çocukları katletmekten utanmayan Müslüman ülkelerin gaddarlarına mı kahredelim?

Bilemedik…

Bu nasıl bir dünya…

Nasıl bir medeniyetmiş ki, teknoloji gelişse de insanlık geriliyor…

Umarım sağduyu galip gelir…

Ve masumların canı yanmaz…