Bugün az biraz oradan burada ve şuradan seçme, kafama göre yazmak istedim.

Malumunuz Ramazan ayını geçirdik, bayramda hemen arkamızda kalmışken; herkesin geçmiş bayramını tebrik etmek isterim; nicelerine kayıpsız ve yeniden ulaşmanız dileğimdir.

Az önce 5 yıl önce çektiğim bir fotoğrafta farkettim; akaryakıt istasyonunda motorin fiyatının sadece 5 yıl önce 5 TL olması ve 5 yıl sonra günümüzde neredeyse 5 katına çıkmış olması sizce de çok acı değil mi?

5 yılda memlekette ne oldu da her şey 5 katına çıktı?

Allah aşkına bırakın 5 seneyi 5 gün sabit kalan bir ürün ya da hizmet kalemi var mı?

Sorumlusu olan zatı muhteremler bazı sıkıntılar oldu ama tüm Dünya da bu sorunlar var derken, acaba farkındalar mı tüm Dünya da bizdeki kadar büyük bir kriz olmadığının.

Geçenlerde Cüneyt Özdemir’ in yayınında Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz vardı. Zafer Havalimanı, Çanakkale Köprüsü ve diğer yap işlet devletteki 5’li çetenin nasıl nemalandığını anlatırken, burada neredeyse %100 e yakın artık bir hesap hatası olduğundan söz ederken; gazeteci Cüneyt Özdemir, Vekilin aslında nasılda olayı yumuşattığını, yapılanın hata değil bizzat hesaplamanın doğru olduğunu yani birilerinin bizi göz göre göre bu milleti kazıkladığını söyledi.

Yapım gereği en emin olduğun kaynak, kişi ya da kendim bir bilgiye ulaşmış olsam da teyit üstüne teyit alırım. Ancak yukarıda anlattıklarımın üstüne son birkaç gündür ülkeyi idare etmesi beklenen, görevi ekonomi, teknoloji ve hatta güvenlik olan koltuklar daki kişilerin; koltukları tehlikeye girdikçe, yolsuzlukları ortaya çıktıkça, vatandaşın güvenini kazanan kim varsa onlara iftira kampanyası başlattığını üzülerek izliyorum. Özellikle İBB ‘ de bir terörist işe alındı, İBB teröriste maaş bağladı dedikleri noktada aynı kişinin aylardır hükümetin belediyelerinde iş yaptığı, kendisine savcılığın temiz kâğıt verdiği, 1 hafta önce gözaltı işleminde iş yerinde olmadığı için ve İBB yönlendirmesi ile ev adresi iletildiği halde, beklenip İBB de kameralar önünde işlem yapılması, kimse kusura bakmasın bu kumpası görebilecek kadar aklımız yetiyor.

Sadece bu değil ki!

Milletin sarayı olarak adreslenen yerde dahi kendi ekipleri çocukların oyuncaklarını çalıyor, şükür namuslu dürüst olan kolluk kuvvetlerimiz olaya müdahil oldu Milletin rızkı ile alınan ve bu milletin çocuklarına ama siyasi ama iyi niyet hediye edilecek oyuncağı çalacak kadar alçaldı bu insanlar.

Yazık daha dün içişleri bakanı Zafer Partisi başkanı ve milletvekili Ümit Özdağ için ağızlara yakışmayan açıklamalarda bulundu. Sorun neydi? Sorun başta İstanbul olmak üzere her yere dağılan kontrolsüz sığınmacılar ve onların ortaya koyduğu bu ülkeye yakışmayan görüntülerdi. Sığınana kapımız elbette açık ancak kontrolsüzce, çeteleşen, sokaklarda, otobüs, metro ve vapurlarda, AVM lerde, parklarda, sahillerde özelikle kadınlarımız artık özgürce dolaşamaz duruma geldi.

Yazık….

Unutmadan ülke gündemi karmaşık ancak 15 Mayıs itibari ile çiğ süte 1,8 TL zam gelmesi, süt ürünlerine en az %30 zam demek olacak bu. Yani TV’lerin bir kısmı ülke güllük gülistanlık derken, diğer kısmı popüler muhalefet işleri ile uğraşırken haftaya sofranızda, çocuklarınızın kursağında geçecek her bir dilim peynir, içeceği bir yudum süt %30 daha zamlı olacak. Allah hepimize bu dar günlerde kolaylık versin, ne diyelim…