Zonguldak İl Genel Meclisi üyeleri, dün görüşülen Mayıs Ayı 2’incİ Birleşimi’nde; Özbağı Belediyesi’nin altyapı işlerinde çalışan 4 işçinin 5 ay 29 günü geçmeyecek şekilde çalışma sürelerini oybirliğiyle uzattı. Üyeler ayrıca bir teklifi de detaylı görüşülmek üzere ilgili komisyonlara gönderdi.

İsmail Terzi Başkanlığı’nda gerçekleştirilen İl Genel Meclisi, Mayıs Ayı 2’inci Birleşimi bir önceki tutanak özetini okunduğu şekliyle onaylayan üyeler, gündemdeki teklifleri de görüştü. Üyeler ilk olarak; 222 Sayılı Yasa ile devredilen ve mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olan, İlimiz Merkez İlçe Çatalağzı Beldesi Sazlık mevkiinde bulunan 10 adet taşınmazın, eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılması ve her türlü sorumluluğun kendilerine ait olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi hususunu görüştü. Teklif detaylı görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık ile Eğitim ve Kültür komisyonlarına oybirliğiyle havale edildi.

Özbağı Belediye Başkanlığı’nın yatırım programında bulunan altyapı işlerinde 5 ay 29 günü geçmeyecek şekilde belirli süreli dört adet geçici işçi çalıştırılması hususunu da görüşen üyeler, mevcut çalışan işçilerin çalışma sürelerini oybirliğiyle uzattı.

 

(Öznur GÜNEŞ)