Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay, Anneler Günü’nde müzikli eğlencelerini iptal etmeyen AKP Ve MHP Teşkilatlarının halktan özür dilemeleri gerektiğini söyledi. Hatay Reyhanlı’da meydana gelen patlama sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlar için Zonguldak’ta bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri müzikli etkinliklerini iptal ettirmişti.

Parti olarak kendilerinin de müzikli anneler günü eğlencesini iptal ettiklerini öne süren Gülay “Analarımız ağlarken onlar eğlendiler.  Maalesef AKP ve CHP Anneler Günü kapsamında resmi rakamlarda 45 olarak belirlenen TC vatandaşının hayatını kaybettiği bir günde sazlı sözlü eğlence düzenleyerek kamuoyuna, toplumumuza ve ülkemize bizce hakarette bulunmuşlardır” şeklinde konuştu.

“AKP VE CHP TEŞKİLATLARI TOPLUMUMUZA VE ÜLKEMİZE HAKARETTE BULUNDULAR”

“12 Mayıs itibariyle çok güzel bir günü kutladık. Maalesef ülke olarak büyük bir acıyla yasa boğulduk. Bunların dışında Zonguldak’ta diğer siyasi partiler ve kendi örgütlerimiz adına konuşmak gerekirse daha önce de şehitlerimiz olduğunda da Zonguldak Belediyesi tarafından yapılan bir organizasyonda sazlı sözlü bir eğlence düzenlenmişti. Biz ona da o zaman tepki göstermiş ve şehitlerimize ve halkımıza yapılan saygısızlığı dile getirmiştik. Maalesef yine görüyoruz ki AKP ve CHP Anneler Günü kapsamında resmi rakamlarda 45 olarak belirlenen TC vatandaşının hayatını kaybettiği bir günde sazlı sözlü eğlence düzenleyerek kamuoyuna, toplumumuza ve ülkemize bizce hakarette bulunmuşlardır. Anneler Günü özel bir gündür. MHP olarak gerekli faaliyetlerimizi yerine getirmemize rağmen kesinlikle bir müzik, eğlence veya oynama söz konusu olmamıştır. MHP bu konulardaki hassasiyetini her zaman göstermiştir. Tabi bu insanların başının neyse sonunun da ne olduğunu göstermiştir. Sayın Başbakan ülkeyi Suriye bataklığına çekerken sanki hiçbir şey yokmuş gibi insanlarımıza vaatlerle kandırmaya çalışırken AKP’nin buradaki teşkilatlarını bu gibi faaliyetler yapması aslında çok da garip karşılanacak bir durum değildir. Sayın Başbakanımız Suriye ile alakalı konuşurken nasıl acındırıp zulmü insanlara atıp ülkemizi bataklığa çektiğini hepimiz gayet iyi biliyoruz.”

“VATANDAŞLAR VERDİKLERİ OYLARI TEKRAR GÖZDEN GEÇİRSİNLER”

“Asıl önemli olan nokta şudur; Analar Ağlamasın diye çıkardıkları çözüm sürecinde şehit anaları ağlarken terörist analarını kurtarmışlar. Teröristlere vermedikleri imtiyaz kalmamıştır. Burada ki AKP Teşkilatlarına seslenmek istiyorum. Suriye’den de bir terör söz konusu olmuştur. Acaba Suriyeli vatandaşlar için de bir çözüm süreci başlayacak mıdır. Yoksa Hatay’la Reyhanlı’da bir imtiyazlar serisi söz konusu olacak mı? Aylardır Suriyeli mülteciler diye baktığımız on binlerce vatandaş şimdi yüz binlere dönüştü. Bugün maalesef Türk vatandaşları asgari ücretle ailelerini geçindirmeye çalışırken oradaki her bir Suriyeli bin dolar maaş almaktadır. Bu adalet midir? Kendinizi tanıtırken ‘Muhafazakarız, islamı, ilmi savunan biziz’ diye tanıtıyorsunuz. Bir yanda yüzlerce kişi hakkın rahmetine kavuşuyor. Siz diğer yandan sazlı sözlü eğlence yapıyorsunuz. Sizin İslam ve muhafazakar anlayışınız bu mudur? Biz gerek il teşkilatları gerekse genel merkez olarak defalarca dile getirdik. Bunlar sadece bir kandırmacadan, oyalamadan ibarettir. Yaptıkları uyguladıkları eğlenceleri esefle kınıyoruz. Zonguldak ve ülke halkından özür dilemelerini bekliyoruz. Suriye’ye çekilen bataktan çekmek başbakanımıza düşüyor. İnşallah aldıkları emirleri ülkeyi bir karanlığa bir başıboşluğa çekmeyi düşünmezler. AKP’ye oy veren vatandaşları bir kez daha söylemek istiyorum. Başındakilerin onları kandırdığını, ülkeyi karanlığa ve uçuruma sürüklediklerini bir kez daha hatırlatıyorum. Verdikleri oyları tekrar gözden geçirsinler.”

(Öznur GÜNEŞ)