Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Halil Furat, MHP Merkez İlçe Teşkilatının mahalle muhtarlarıyla birlikte Karabük Belediyesi’ne yapılan geziyi olumlu bulduğunu söyledi.

Ancak Zonguldak Belediyesi’nin Kanalizasyon ve Arıtma Tesisi gibi ayağı yere sağlam basan yatırımlar yaptığını öne süren Furat “Bana göre Zonguldak’ta yürüyen merdiven yapmak yerine arıtma tesisinin yapılması daha elzemdir. Zonguldak Belediyesi’nde iktidar parti olarak bizim de övünecek çalışmalarımız oldu. Bizim belediyemiz daha ayakları yere basan, daha halkı ilgilendiren konularda kalıcı yatırım yapması daha olumlu diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“MHP BU GEZİYİ YAPARKEN SİYASİ BİR RANT ELDE ETMEK ADINA YAPMIŞTIR”

“Geziye ne amaçla gittiklerini bilmiyorum. Sanırım Karabük Belediyesi’nin yaptığı hizmetleri göstermek için götürdüler. Siyaset görsele de dayanan yapı içerisindedir. Onun için tabi ki herkes kendi partisiyle ilgili yapılan çalışmaları gösterip, bu konuda halkın takdirini alma çaba içerisinde olacaktır. Onun için de Zonguldak kendine özel belediyecilik sorunları olan bir şehir…Onun için tabi ki Bartın’ın, Karabük’ün ve Bolu’nun çevremizdeki illerin kendine has özellikleri var. O özelliklere istinaden belediye başkanlarının çalışmaları var. Zonguldak ise bir sahil kenti, insanların burada temiz denize girmesi gerekiyor. Bizim belediyemiz bu konuyla ilgili üzerine düşen görevi yapabilmek adına bir kanalizasyon projesi yaptı. Tabi Karabük’ün başka sorunları vardır. Oranı belediye başkanı da o işlerle övünebilir. Zonguldak Belediyesi’nde iktidar parti olarak bizim de övünecek çalışmalarımız oldu. Muhtarların oralara giderek geziye katılmalarını, izlenimler yapmalarını hoş karşılıyorum. Tabi ki zaman zaman il başkanlarının, ilçe başkanlarının ve muhtarların başka şehirlere giderek çalışmalarla ilgili bilgi alması, ufuklarını genişletmeleri güzel bir olay…Ama MHP bunu yaparken siyasi bir rant elde etmek adına yapmıştır. Gezinin değişik yansımaları olur.”