AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar TBMM’de gündem dışı yaptığı konuşmada, “Kapsamlı projelerimizden biride Filyos Vadi Projesidir. Sadece Batı Karadeniz Projesi değil, bir dünya projesidir.  Yaklaşık 20 milyar dolarlık bu proje hem özel sektör hem de kamu eliyle hızlı bir şekilde yürütülmektedir” dedi.

“BİZİM DÖNEMİMİZDE 4 BİN 651 İŞÇİ ALINDI’

Ulupınar, TTK’nın Zonguldak’ın sosyal ve ekonomik hayatına en büyük katkıyı sağladığını kaydederek, “Zonguldak Türkiye’nin stratejik önemi en fazla olan illeri arasında yer aldı. Karaelmasımız kömüryıllarca binlerce kişiye ekmek, iş, aş verdi, ekonomiye katkıda bulundu. Sadece ekonomiye değil bölgemizin sosyal ve kültürel yaşantısına hayat verdi. Bizim Dönemimizde TTK’ya 4651 işçi alınmıştır. TTK’nın hazineye personel alımı için müracaatı onaylanmış olup 195 nitelikli işçi, 61 memur alımı için başvurular devam etmektedir. ‘’

“ULAŞIMDA BÜYÜK YATIRIMLAR YAPIYORUZ”

‘’ Sadece 16 kilometre duble yolumuz var iken şu anki hedefimiz olan 132 kilometre duble yolu bitirme çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. Yeniçağ’dan Zonguldak’a kadar olan duble yol çalışmaları devam etmekte. Sapça, üzülmez 1 ve üzülmez 2 tünellerinin yüklenici firma tarafından yapımına başlanıldı. Devrek–Ereğli arasındaki yol çalışmaları hızla devam ediyor.  Ereğli-Zonguldak arasındaki yol yapım çalışmaları kısa sürede bitirilecek. Alaplı çıkışından başlayan Ereğli çevre yolu projesi tamamlandı. Zonguldak çevre yolu projesi onaylandı ve ihalesi yapıldı. Devamında Kilimli sahil yolu projesi ile Filyos’a duble yol ile bağlanacak. Ayrıca Zonguldak-Karabük arası demiryolları sinyalizasyonu ve ray hatlarının yenilenme çalışmaları sürdürülmektedir. Ulaşımdaki büyük adımlarımızdan biride Zonguldak Havaalanının aktif hale getirilmesi olmuştur.”