Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay, önceki akşam basın mensuplarıyla yemekte buluşarak çözüm süreci, Zonguldak’ın önemli projeleri ve Zonguldak Belediyesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AKP’li milletvekillerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği ve içinde Zonguldak’ın önemli projelerinin bulunduğu 6 dosyayı da gündemine alan Gülay “Siz 10 senedir iktidar olan parti değil misiniz? Siz hangi projeyi bitirdiniz, ya da bundan sonra hangi projeyi bitireceksiniz. Bu projeler 10 yıldır duruyordu da şimdi yerel seçimler gelince mi aklınıza geldi” şeklinde AKP’lilere serzenişte bulundu.

“SİZ HANGİ PROJEYİ BİTİRDİNİZ Kİ?”

“Başbakan analar ağlamasın diye bir süreç başlattı. Biz bu süreç boyunca sayın genel başkanımızdan bütün teşkilatlarımıza kadar söylediğimiz bu sürecin yanlış olduğu, PKK’nın siyasallaştığı ve PKK’ya imtiyaz verildiğini söylemiştik. Şimdi eğer analar ağlamasın diyorsak şehit edilen onlarca askerlerin anaları ağlamamış mıdır. Hep ağlayan Türk vatandaşlarının anaları mı olacak? Hep ağlayan mazlum vatandaşlarımız mı olacak? Sizin süreç boyunca PKK’ya verdiğiniz imtiyazlar yüzünden maalesef şu anda terörizmin ve terörist başının barış elçisi olarak ülkemizin başına konulmuştur. Burada yanlış politikalar yüzünden maalesef Suriye gibi bir baş belasını başımıza musallat ettiler. Biz on yıldır söylüyoruz; 10 yıldır AKP İktidarının ağlatmadığı ana kalmamıştır. Artık sıra kimin anasında belli değildir. AKP İktidarını buradan bir kez daha uyarıyoruz; başbakanın yanlış politikaları gibi Zonguldak’ın iktidar partisi temsilcileri de yıllardır Zonguldak’ı hem unutmuşlar, hem de göz önünde bulundurmayarak hizmet getirmemişlerdir. AKP’li milletvekilleri yine 6 dosyalık bir başlıkta bulunmuşlar. Siz 10 senedir iktidar olan parti değil misiniz? Siz hangi projeyi bitirdiniz, ya da bundan sonra hangi projeyi bitireceksiniz. Bu projeler 10 yıldır duruyordu da şimdi yerel seçimler gelince mi aklınıza geldi. Her genel ya da yerel seçimde bu projeler aklınıza geliyor. Ama maalesef hiç birini ne hayata geçirebiliyorsunuz, ne de bitirebiliyorsunuz. Sayın başbakana sunmuşlar. Başbakan da TTK olmak üzere çok güzel bir cevap vermiş. TTK’nın özelleşeceğini, Turgay Ciner’in istediğini açıkça anlatmıştır. Biz zaten aylardır yılardır Zonguldak’ın bittiğin, bu iktidar tarafından da iyice bitirileceğini söylemiştik. Bunun gideceği sonuç TTK bitirilecek ve özelleştirilerek başka kurumlara verilecektir. Zonguldak’ın altında bu kadar cevher varken bizim bu ithal ettiğimiz kömürler nedir?”

“CHP’Lİ BELEDİYE VAR DİYE, SIRF ONA PRİM YAPTIRMAMAK İÇİN YARDIM ETMİYORLAR!”

“Enerji Bakanı çıkıp bas bas bağırıyor. Enerji açığımız varsa Zonguldak’ta ki madeni neden değerlendirmiyorsunuz. Burada istihdamı artırıp kömürü neden dışarı çıkarmıyorsunuz. Her gün buraya tonlarca yüklü gemiler geliyor. Bir kere de bu gemiler Zonguldak’ın altından çıksın. Ama buradaki politika Zonguldak’ı bitirmektir. Bu da iyice gün yüzüne çıktı. Milletvekillerinden rica ediyoruz, artık vatandaşlarımızı kandırmasınlar. Vatandaşlarımıza hizmet getirsinler. Zonguldak ulusal medyada ya kazalar ya şehit haberleri ya da olur olmaz haberlerle çıkıyor. Bir tane olumlu haber çıkmamıştır. Zonguldak’ta bir başıboşluk almış gidiyor. Biz MHP olarak artık burada devir değiştirmek istiyoruz. Bunun için de vatandaşlarımızın bize güven vermesini istiyoruz. Artık sıra MHP’de….AKP İl Başkanı Zonguldak’ta sadece AKP ve CHP’nin olduğunu, AKP’nin de yüzde 60 oy alacağını söylemiştir. Eğer AKP Zonguldak’ta yüzde 60 oy alamazsa kendisi istifa edecek midir? Yüzde 60 oy alırsa biz MHP olarak gereğini yapacağımızı deklare ediyoruz. MHP Zonguldak Belediyesi ve belde belediyelerinin en başta iddialı adayıdır. Her zaman referans gösterdiğimiz Kastamonu, Bartın ve Karabük illerine yapılan hizmetleri bütün vatandaşlarımız gördü ve duydu. Biz bunu bir kez daha göstermek için Cumartesi günü sivil toplum örgütlerimiz, muhtarlarımız ve basın mensuplarımızla Karabük Belediyesi’nin AKP İktidarında neler yaptığını göstereceğiz. Zonguldak’ta CHP’li belediye var diye, sırf ona prim yaptırmamak için yardım etmiyorlar. Zonguldak Belediyesi’nin durumu içler acısı, zaten siz yardım etseniz de etmeseniz de el değiştirecektir. Vatandaş bu belediyeden bıkmıştır. Onun için artık kimin prim aldığı önemli değildir.”

(Öznur GÜNEŞ)