Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Merkez İlçe Kadın Kolları tarafından Anneler Günü nedeniyle Alaborina Restaurant’ta bir etkinlikte duygusal anlar yaşandı. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 45 vatandaşa Allah’tan rahmet dilerken “Anneler Günü’nde yine annelerimize evlat acısı yaşattılar” şeklinde tepki gösterdi.

Etkinliğe; CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, Zonguldak Huzurevi sakinleri, Merkez İlçe Kadın Kolları üyeleri ve mahallelerden gelen anneler katıldı.

KUTMAN; “ANNELERİMİZ BİZLERİ BUGÜN ONURLANDIRDINIZ”

Kahvaltı sonrası konuşan Nursel Kutman, Anneler Günü’nü kutlayarak “Bizim için zaman harcayan en iyi arkadaş, en iyi sırdaş unvanlarına sahip olan biridir annelerimiz. Annelerimizi mutlu edebilmek için Mayıs Ayının ikinci haftasına denk gelen Pazar gününde bu günü kutluyoruz. Bizim için daima dua eden, bizim önceliklerimizi düşünen, yaptığımız olumlu ve olumsuz her şeyde daima arkamızda olan kutsal varlıklarımız annelerimize olan sevgimizi, saygımızı, şükranımızı, bağlılığımızı tek bir güne sığdıramayız. Anneler Gününüz kutlu olsun, bizleri bugün onurlandırdınız” dedi.

Ardından CHP Merkez İlçe Başkanı Şahin ise “Hepinizin Anneler Gününü saygıyla ve sevgiyle kutluyorum. Annelerimiz; çocuğuyla birlikte yatağa aç giren bir annenin daha olmayacağı bir Türkiye yaratmak için hepinizi bu mücadele CHP çatısı altında mücadeleye davet ediyorum” şeklinde konuştu. Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir, anneler gününü kısa bir cümleyle kutladı.

CHP Zonguldak Milletvekili Köktürk ise böyle bir etkinlikte bulunmaktan memnun olduğunu belirterek “Yeri ve konumu dünyada hiçbir varlık tarafından doldurulamayacak değerli annelerimiz; sevgi ve saygıyla Anneler Günü’nüzü kutluyorum. Bizleri sadece dünyaya getirmekle kalmayan, dünyaya getirdikleri günden itibaren ilgisi ve şefkatiyle bizleri büyüten, bizleri güçlendiren annelerimizle böylesine bir günü çok daha coşkulu bir şekilde kutlamamız gerekirken maalesef dün büyük acılar yaşadık. Dün yine annelerimiz evlat acısıyla sarsıldı. Öncelikle buradan Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde meydana gelen 45 yurttaşımızı kaybettiğimiz faciada evlatlarını yitiren tüm annelerimize başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 20 yıldır doğuştan zihinsel engelli olan Mehtap Nilay’a bakan 49 yaşındaki anne Seval Perdakçıoğlu, yılın annesi seçilerek, Köktürk tarafından kendisine hediye verildi. Meryem Güneş adlı bir anne, yılar önce kaybettiği annesine yazdığı şiirle kahvaltıya katılanlara duygusal anlar yaşattı. Ardından CHP Merkez İlçe Kadın Kolları üyeleri kahvaltıya katılan annelere hediyeler takdim edildi.

(Öznur GÜNEŞ)