Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nin(ZGC) konuğu olarak şehrin kronikleşmiş sorunlarıyla ilgili konuştu.  

Zonguldak Merkez Belediyesini çok önemsediğini belirten Uçar “Kozlu’da şu düzenleme, bu düzenleme yapıldı demiyorum. Ama burayı konuşuyorum. Çünkü burası merkez, geçen seçimlerde CHP de, biz de yanlış adaylar gösterdik. Ne oldu, buranın 5 yılı heba edildi. Heba edilmemesi için bir 5 yıl daha kaybedecek zamanımız olmadığından dolayı önemli projelerimizi hayata geçirebilecek bir aday arıyoruz” dedi.

UÇAR; “YAZ AYLARI PARTİMİZ AÇISINDAN BİRAZ DAHA HAREKETLİ GEÇECEK”

AKP İl Başkanı Uçar, önümüzdeki süreçte partinin yapacağı faaliyetlerden bahsederek “Önümüzdeki günlerde bakanlarımızın ziyaretleri olacak. Kalkınma Bakanımız BAKKA binamızın açılışını gerçekleştirecek. Birkaç örgütlü sendikanın faaliyetine katılacaklar. Ulaştırma Bakanımızın ziyaret sözü var. Yaz ayları biraz daha hareketli geçecek” şeklinde konuştu.

Zonguldak’ta çıkan haftalık gazetelerde bayat haberler okuduğunu ifade eden Uçar, şöyle konuştu;

UÇAR;“HALKIN SESİ’Nİ BİLE YAYIN İLKEME TERS DÜŞTÜĞÜ İÇİN BİR ARA ALMADIK”

“Zonguldak’ta çok gazete var. Haftalık gazetelerde bayat haberleri okuyoruz. Sizde çıkan haberler 3 gün önce çıkan haberin aynısı oluyor. Günlük gazetede bunlar zaten çıkıyor. Aynı haberi ben neden okuyayım. Ben size gazetenizi kapatın demiyorum, başka çözüm yolu bulun. Siz haftalık gazete çıkararak hayatınız idame ettirmekten memnun musunuz? Keşke günlük yayın yapan bir gazete olabilseniz. Birleşebilirseniz birleşin. Mesela biz Halkın Sesi’ni bile bir ara almadık. Niye? Benim yayın ilkeme ters düşüyor diye almadım. Öbür gazeteler sanki bizim aleyhimizde yamıyor mu, yazıyor. Ona da saygı duyuyoruz. Hepsi aynı şeyi yazmıyor. Eğer burada AKP’li belediye başkanı olsaydı yerden yere vururlardı. Meclis üyeleri 4 tane çocuğunu işe aldırdı, 1 ay konuşuldu bitti.”

Uçar, Zonguldak Belediye Başkanlığı adaylığında adı geçen Ali Bektaş harici Kozlu’dan adaylık için öneriler olduğunu ileri sürerek şöyle konuştu;

UÇAR; “GEÇEN SEÇİMLERDE CHP DE, AKP OLARAK BİZ DE YANLIŞ ADAYLAR GÖSTERDİK”

“Şu anda bir başvuru olmadı ama öneri var. İsim vermeyeceğim. Bakın Zonguldak’a belediye başkanı lazım, Kozlu, Kilimli, Devrek, Çaycuma’yı 10 numara yapın ama Zonguldak’ı konuşun. Kozlu’da şu düzenleme, bu düzenleme yapıldı demiyorum. Ama burayı konuşuyorum. Çünkü burası merkez, buraya vatandaşın beklentilerine cevap verebilecek bir aday arıyoruz. Geçen seçimlerde CHP de, biz de yanlış adaylar gösterdik. Ne oldu, buranın 5 yılı heba edildi. Heba edilmemesi için bir 5 yıl daha kaybedecek zamanımız olmadığından dolayı önemli projelerimizi hayata geçirebilecek bir aday arıyoruz. Bizim burada anket çalışmalarımız olacak. Sepetin içine muhtelif isimleri atacaklar. Ön plana çıkan isimler arasından müzakere yapacağız. Aday belirleme çalışmalarında genel merkez profesyonelce çalışıyor. Bugün AKP’den bir aday çıksa kolay seçim alacakmış gibi görünse bile bu işi yapabilecek ehil ellere vermek istiyoruz. Vermezsek Zonguldak hepten biter. Derenin ıslahı, Fevkani Köprü, Çınartepe TOKİ Projesi, Çöp Alanı, Lavuar Alanı projeleri var. Bunların hepsini yaparken hükümetten kaynak alması şart, bu projelerin hayata geçmesi için merkezi hükümetlerin desteğini alabilecek yerel yönetim olması gerekir.”

(Öznur GÜNEŞ)