Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve beraberindekiler, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi Kadınları Anadolu yollarında 7 ayda 7 bölge programı nedeniyle Batı Karadeniz bölgesi kapsamında geldiği Zonguldak’ta, Başkan Akdemir’i de makamında ziyaret eden, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan emeğin ve emekçinin başkenti olan Zonguldak’ta bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

                        Dokuzcan, ziyarette yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Zonguldak’ta olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün 1 Mayıs emeğin ve emekçilerin bayramı. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak 1 Mayıs’ı bir hafta olarak kadın ve emeğe vurgu yaparak kutlama kararı aldık. Türkiye’nin her yerinde kadın kollarımız, kadınların ve emeğin olduğu her yerde çeşitli etkinliklerle çalışmalar düzenlediler. Fabrikalarda, tarlada, atölyede, sokakta da bu devam edecek.  Emek en yüce değerdir. Dün maden ocağına girdik. Madenci kardeşlerimiz ile buluştuk. Emeğin aslında o bildiğimiz tarafının dışında, 560 metredeki koşulları ve madencilerimizin yaşadığı zorluğu gördüğümüzde, emeğin ne demek olduğuna bir kez daha tanık olduk. Bu noktada aslında madende şehit olan madenci kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine tekrar başsağlığı diliyoruz. Bugün buradaki 1 Mayıs etkinliklerine katılacağız. İstanbul’da bir sivil sıkıyönetim var. Bu sıkıyönetimi ilan edenler bugün çok ciddi şekilde bir saldırıya geçmiş durumdalar. İstanbul il örgütümüz, özellikle Beşiktaş, Taksim bu bölgelerde suyla birlikte bir gaz şeklinde kimyasal maddelerle gerçekten çok zor durumdalar. Burada iktidarın gerçekten şaşırdığını görüyoruz. Aslında bayramlara olan bu antipatinin nereden kaynaklandığını halkımızda iyi biliyor. Bayram olan bir günde biçim ve yöntemin artık tam anlamıyla yoldan çıkma olarak değerlendiriyoruz. Türkiye’nin birliğe, barışa ihtiyacı var. Yaşanılan olayların sorumlusu da şuan ki iktidardır. Umarım halkımız bunun cevabını verecek. Biz mücadelemize devam edeceğiz.”şeklinde konuştu. 

                        Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, “Sizleri Zonguldak’ta görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Partimizin çalışmalarına katkı vermek, özellikle 1 Mayıs’ı burada kutlamak ayrı bir önem arz ediyor. Partim adına ve şahsım adına yürekten teşekkür ediyorum. Özellikle emek gününde, bu birliktelik özel olmakla birlikte emeğin başkenti olan Zonguldak’ta daha da anlamlı oluyor. 1 Mayıs kavganın, şiddetin, çatışmanın günü değil, birliğin, dayanışmanın, mücadelenin, demokrasinin, barışın ve kardeşliğin günüdür. Barışın ve sevginin tüm dünyaya ihtiyacı var.” şeklinde konuştu.

                Konuşmalarının ardından Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’a günün anısına madenci heykeli ve Devrek bastonu hediye etti.