AKP’de adaylık için başvurusu süresi dün sondu. Ancak kamuda çalışanlar, 1 Aralık’a kadar istifa edip aday olabilecek. Dün itibariyle Zonguldak Belediye Başkanlığı aday adaylığı için müracaat eden 6 kişinin ismi şöyle: Cem Dereli, Yesari Sezgin,  Hüdaverdi Şen, Erol Keskin, Ali Bektaş, İsmet Alpsoylu. Ancak AKP Genel Merkezi mevcut adayları yetersiz görmesi halinde başka bir ismi de aday gösterebilir.

AKP İl Başkanı Hamdi Uçar’ın, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’tan yana açık taraf olması nedeniyle demokratik bir yarış olmayacağını düşünen isimler ise adaylık başvurusu yapmadı. Zonguldak Belediye Başkanlığı aday adaylığı sürecinde adı geçen Zonguldak eski Valisi Yavuz Erkmen, 19’uncu Dönem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun ve Zonguldak eski Belediye Başkanı Secaattin Gonca ile görüşen Halkın Sesi, neden aday olmadıklarını sordu. Üç isimden Ermen ve Uzun adaylık için açık kapı bıraktı.

SECAATTİN GONCA: Sonucu belli olan bir maça çıkıp ter dökmenin anlamı yok. Küçük olsun bizim olsun diyenlere hayırlı olsun. Bizim için önemli olan Zonguldak’ın geleceğidir…

ALİ UZUN: Şuan itibariyle adaylık başvurusunda bulunmadım ama adaylık süreci bitmiş değil. Gelişmeleri bir izleyelim. Aday adaylığına başvuran her arkadaşıma içten başarılar diliyorum.