AKP’den Zonguldak Belediye Başkan Adayı olan ve söylemleriyle kısa sürede dikkatleri üzerine çeken İşadamı Cem Dereli, Halkın Sesi’ni ziyaretinde Mustafa Özdemir’e gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hafta sonu yapılan AKP İl Danışma Meclisi’nde yaşananların partisi adına üzüntü verici gelişmeler olduğunu söyleyen Dereli, “Partinin içinde ve özelinde kalması gereken konular gazetelere yansıdı. Partinin kamuoyunda bu tür haberlerle anılması bir partili olarak beni üzdü. Burada bir suçlu aramak doğru değil.

O günkü mizansenin içinde bulunanları eleştiriyorum. Bitmemiş yollar, bitmemiş tüneller, selin yaralarının nasıl sarılacağı konuşulması gerekirken bunları konuşulması doğru değil. Konuşulan iddialar zaten bir gün patlak verecekti. Seçim arifesinde gündeme gelmesi kötü oldu” dedi.

   “BU OLAYLAR BİR GÜN PATLAK VERCEKTİ”

Cem Dereli, Mustafa Özdemir’e Ak Parti’de yaşananlarla ilgili olarak “ Partinin içinde ve özelinde kalması gereken konular gazetelere yansıdı. Partinin kamuoyunda bu tür haberlerle anılması beni üzdü.Burada bir suçlu aramak doğru değil. O günkü mizansenin içinde bulunanları eleştiriyorum…

Bitmemiş yollar, bitmemiş tüneller, selin yaralarının nasıl sarılacağı konuşulması gerekirken bunları konuşulması beni üzdü. Zaten bir gün patlak verecekti. Seçim arifesinde gündeme gelmesi üzücü…

“YAŞANAN TARTIŞMA KİŞİSEL”

Ak Parti’den Zonguldak Belediye Başkan Adayı olan İşadamı Cem Dereli “Kent adına bir şeyler yapacak bir yönetim anlayışının hakim alması gerekiyor. Bu tartışmayı kişisel buluyorum. Şehrin önünü tıkayan bir çok sorun varken kişisel meseleleri konuşmak doğru değildi. Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılacakları gündeme getirmek lazımdı.

“HAMDİ UÇAR’IN ETKİSİ KALMADI”

Ak Parti’den Zonguldak Belediye Başkan Adayı olan İşadamı Cem Dereli İl Başkanlığı konusunda tartışmaları ile ilgili olarak ise “Belediye başkanlığını kaybedenlerin görevden alınması yönünde bir tasarruf var. Kimseye istifa et denileceğini zannetmiyorum. Ama istifa etmesi yönünde telkinler olduğunu duydum. Hamdi Uçar’ın etkisi kalmadığını düşünüyorum. İktidar partisi il başkanı vali kadar güçlü olmalıydı. Siyasi geleceğiyle ilgili kaygılardan, Zonguldak’la ilgili girişimde bulunmaya fırsat bulamıyor. Kesinlikle yeni bir heyecan yaratacak kan değişikliği gerekli. Son kullanma tarihi gecikmiş siyasetçiler artık yeni isimlerin önünü açmalı.Şehirde sinerji yaratacak genç beyinlere ihtiyaç var” dedi.
Yıldırım YILMAZ