AK Parti Alaplı ilçe Teşkilatında başkan Faruk Çatruoğlu'nun belediye başkan aday adayı olmak için görevinden istifa etmesinin ardından bu göreve önerilen 3 aday içerisinden Mustafa Yavuz ilçe başkanlığına atandı.


Bilindiği gibi AK Parti Zonguldak il Başkanı Hamdi Uçar ve il yöneticileri Alaplı'ya gelerek ilçe yönetim kurulunun 18 üyesiyle toplantı yaparak istifalarını almış, Parti tüzüğü uyarınca İl başkanı tarafından İlçe başkanlığına aday adayı olarak Yılmaz Can, Birol Şahin ve Mustafa Yavuz'un isimleri partinin genel merkezine bildirilmişti.


AK Parti Genel Merkezinde Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Zonguldak Koordinatörü Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, İstanbul Milletvekili Alev Dereli ve il Başkanı Hamdi Uçar ile 3 aday sırasıyla birer görüşme yaptı. Görüşmelerin ardından İşadamı Mustafa Yavuz'a İlçe başkanlığına atandığı, atama mazbatasının il başkanı aracılığıyla kendisine tebliğ edileceğini bildirerek yeni görevinde başarı dilendi.
Ankara'dan Alaplı'ya dönen iş adamı Mustafa Yavuz, kendisini ilçe başkanlığına layık gören siyasi parti yöneticilerine teşekkür etti ederek "Oluşturacağım yönetimimle ilçemizi layık olduğu yere yükseltmek için elele, gönül gönüle birlikte çalışacağız''dedi.


Öte yandan Yavuz'un bir hafta içerisinde yeni yönetimi oluşturarak il başkanlığına sunacağı belirtildi.(İHA)