Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı Şenol Altuntaş 5 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlere hazırlık sürecinin sonunda değerlendirmelerde bulundu.

 

“Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi seçim sürecinin sonuna geldik. Ülke çapında Oda-Borsa seçimlerinin ilklerinden birisi de Zonguldak’ta gerçekleştirilecek. İnşallah 5 Mayıs Pazar günü hepimizin gayreti ile oluşturulacak nezih bir seçim ortamıyla diğer Odalara örnek olacağız. Yaklaşık 7 ay süren seçime hazırlık çalışmalarında yönetime talip olan gerek biz Zonguldak Değişim Hareketi gerekse de Odamızın mevcut yönetimi son derece dikkatli, ölçülü ve sağduyulu davrandık. Aslında gelinen bu durum bile aday listelerindeki iş adamlarımızın ne kadar saygın kişiler olduğunun bir sonucudur.

 

Bizler Oda yönetimine talip olurken bunu bir hizmet yarışı olarak gördük. Seçime hazırlık çalışmalarımız da, geliştirdiğimiz projelerimiz de hep bu hizmet yarışına dolaylı olarak da Odamıza verdiğimiz önemin bir göstergesi.

 

Oda yönetim anlayışımızın tam ortasına Odanın asıl sahipleri olan üyelerimizi yerleştirdik. Projelerimizi ve seçim hazırlıklarımızı üyelerin talep ve beklentileri ile orantılı bir şekilde hazırladık. Aslında gönül istedi ki bu seçim sürecinde adayların sadece projeleri değerlendirilsin, seçmenlerimiz bu projeler üzerinden 2017 yılındaki Zonguldak TSO perspektifini görebilsin. Ancak seçim sürecinde adaylar çok daha farklı konularla gündeme geldi. İnşallah 5 Mayıs’tan sonra tamamen Oda yönetimine odaklanacak ve Zonguldak ticaret hayatına olumlu katkılar yapılacak ortamlar oluşur.  

 

Çok büyük bir bölümü KOBİ statüsünde olan üyelerimiz için Odamız bünyesinde bir Merkez oluşturmak öncelikli projelerimiz içinde. Bir diğer önceliğimiz de üyelerimizin en çok aldığı Oda Sicil Belgesi ve Faaliyet Belgelerinden alınan ücretlerin kaldırılması. İtibarlı Oda-İtibarlı Üye projemiz asırlık Zonguldak TSO’yu ve üyelerini ülke genelinde saygın bir konuma yükseltmek için yapılacak her türlü çalışmayı kapsıyor. Odamızı her türlü bilgi ve belgeye erişim merkezi haline getirecek, Avrupa Birliği’nin Batı Karadeniz iletişim merkezi yapacağız. Her biri kendi alanında uzman ve deneyimli personelin çalışacağı Zonguldak TSO’nun hizmet verimliliğini yükseltip kurumsal düzeyini çok daha artıracağız.   

 

İlimizdeki kamu kurumları, diğer sivil toplum kuruluşları, ilçe Odaları ve üniversitemiz ile koordinasyonu artırıp Zonguldak’ı, sahip olduğu tüm avantajları sayesinde “Lojistik Merkez” ve “Marka Kent” haline getireceğiz. Günümüzün en etkili iletişim aracı olan internet üzerinde ilimizi, sanayi ve ticaret hayatımızı, yatırım imkanlarımızı çok daha etkili tanıtacağız.

 

Hükümetimizin 2023 yılı için hedef olarak belirlediği gelişmişlik düzeyinde Zonguldak’ın geride kalmaması, başarıya erişmek için yapılacak yatırımlardan layık olduğu düzeyde pay alabilmesi için üyelerimiz dört yıl sonra Zonguldak TSO’yu nerede görmek istiyorlarsa oylarını o doğrultuda kullansınlar.

 

Sadece aidat ve seçim dönemlerinde hatırlanan tüm üyelerimizi 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek Oda seçimlerinde yasal hakkı olan oylarını kullanmaya davet ediyor, seçimlerin Zonguldak iş alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnanıyorum ki ticaret gibi son derece zor ve riskli bir işkolunda kendi başarısı için aralıksız çalışan tüm üyelerimizin vereceği karar son derece doğru ve sağlıklı olacaktır.

 

Üyelerimiz demokratik, hür ve nezih bir ortamda oylarını gönül rahatlığı ile kullanabilecek, Zonguldak TSO’dan başlayacak bir değişim rüzgarı Zonguldak’ın üzerindeki kara bulutların dağılmasına öncülük edecektir.”