Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin üye toplantısı nedeniyle gezi ve inceleme programını geç başlatıp kahvaltının sonrasında gazetecilerle bir araya gelen Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, birlik ve beraberlik mesajı verdiği konuşmasında tersanelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin üye toplantısı nedeniyle kendi programını geç başlattığı ve kahvaltının sonuna gelip eşlik ettiği için Milletvekili Candan’a teşekkür eden KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, amaçlarının gazetecilerle birlik ve beraberlik içinde mesleki sorunları görüşüp çözüm bulmak olduğunu vurguladı. 

Gülüç Belediye Başkanı Aydın Göngör ve AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır'ın da bulunduğu ortamda gazetecilerle bir süre sohbet eden Candan, KGD'nin yeni yönetimine başarılar dileyerek, "İnsan bu kümeyi görünce ilk izlenimi, ortamın nezihliği oluyor" dedi.

“ZONGULDAK VE EREĞLİ BİRBİRİNE KARŞILIKLI ÖTEKİ GÖZÜ İLE BAKMAMALI”

Milletvekili Candan, gazeteciler ile olan sohbetinde, "Zonguldak ve Ereğli geçmişten bu yana iki ayrı parça gibi görülüyor. Zonguldak ve Ereğli birbirine karşılıklı öteki gözü ile bakmamalı. Bu bakışı düzeltmeli ve  bu mesafeyi kaldırmalıyız" dedi. Candan, ayrıca "Gazeteciler elbette ki eleştirir. Bundan zerre kadar sıkıntım yok, ta ki iftira olmadığı sürece. Gazeteci bir yelerin değil, kendi vicdanının mikrofonu olmalı" ifadelerini kullandı.

“İLK DÜĞÜMÜ ÇÖZDÜK”

Milletvekili Ercan Candan, Ereğli'deki tersanelerde gelinen son nokta ilgili bir soruya da, "Kredi konusunda Bakanlık yetkilileri ile görüştüm. Teminat istediler. Ben de ‘Durum itibari ile tek teminatım Milletvekilliği ceketimdir’ dedim. Çözüm için çabam sürecek" şeklinde konuştu. Milletvekili Candan ayrıca, tersanelerle ilgili bir düğümün çözüldüğünü belirterek sorunun çözülmesi için var gücüyle mücadele ettiğini vurguladı. Ben burada herhangi bir şey yapmıyorsam ben bunun vebalini öbürkü tarafta ödeyemem. Benim zaten maaşım var. Kaybedecek bir işim de yok çok şükür. Dolayısıyla bu insanlar bize güvenip oy vermişse ve bizi seçmişse biz de bunun gereğini yerine getirmek mecburiyetindeyiz. Ama öyle ama böyle. Ama ceketimizi vererek ama pozisyonumuzu vererek. Ama bir yoluyla halletmemiz gerekir. Pat diye çözemiyoruz ama ağır ağır çözeceğiz. Önümüzdeki günlerde göreceksiniz, bunu ağır ağır çözeceğiz. İlk düğümü çözdük. Eski şaşalı durumuna döner mi bunu bilmiyorum ama hareketi başlatacağız. Belki daha iyi olacak, bunu bilmiyoruz” dedi.