CHP İl Başkanı Halil Furat, hafta sonu CHP Kozlu Teşkilatı tarafından Kozlu Belediye Başkanlığı için yapılan önseçimi değerlendirdi. Önseçimde 668 üyenin 266’sının desteğini alan Dursun Hakkı Yayalar’ın öne çıktığını vurgulayan Furat, Yayalar’ın parti olarak her zaman yanında olacaklarını söyleyerek, “Önseçimi kazanan Hakkı arkadaşımız, inşallah çok çalışıp CHP’yi Kozlu’da iktidar edecek” dedi. CHP Genel Merkezi tarafından Zonguldak Belediye Başkanının belirlemek adına 3-4 gündür anket yapıldığını dile getiren Furat, bu raporların önümüzdeki salı veya çarşamba günü netlik kazanacağını ve Zonguldak Belediye Başkanlığı adayı için bir netlik oluşacağını söyledi. Zonguldak’ta seçimi AK Parti’den Belediye Başkan adayı Ali Bektaş kazanırsa istifa etmeyi düşünür müsünüz? MHP İl Başkanı gibi böyle bir iddianız var mı? şeklindeki sorumuza Furat, ‘Hayır, ne münasebet istifa etmem. Bizim tek amacımız Zonguldak’ta ve ilçelerinde seçim kazanmak” yanıtını verdi. AKP’den Ali Bektaş’a Zonguldak’ta seçimi kazanma şansı veriyor musunuz? Sorusuna ise Furat: “Ali Bektaş’ın şansı yok. Ali Bektaş Zonguldak’a gelmekle çok büyük bir yanlış yaptı.” dedi.  “Anlatacak çok şeyimiz var” diyen Furat,  AKP yöneticileri ve Ali Bektaş’a sürprizleri olacağını vurgulayarak, “Seçimler iyice yaklaştıkça, paketleri açacağız. Zonguldak bizi izlemeye devam etsin” şeklinde konuştu. 

 

“HAYIR, İSTİFA ETMEM”

 “Hayır, ne münasebet istifa etmem. Öyle bir şey olması mümkün değil. Siyasetçinin mücadelesi seçim kazanmak içindir. Ama ben Zonguldak’ta öyle bir şey olacağına inanmıyorum. Onun içinde elimden gelen her türlü gayreti göstereceğim. Ama bir yerde seçimi kaybettim diye öyle bir iddia ortaya koymuyorum. MHP İl Başkanı öyle bir iddiayı ortaya koydu. Dedi ki: ‘Biz seçimi kaybedersek ben istifa ederim” dedi. Ben öyle bir iddia ortaya koymuyorum. Siyasette ne kadar çok iddia ortaya koyarsanız o kadar çok riske girersiniz. Siyasettir, seçim sonuçları vatandaşın iradesini ortaya koyar. Bizim tek amacımız Zonguldak’ta ve ilçelerinde seçim kazanmak. Bunun içinde en iyi adayları en sağlıklı şekilde bulmaya yönelik çalışmalarımız var.

 

“AKP’DEN 15-16, MHP’DEN DE 25 PUAN ÖNDEYİZ”

 5 sene önce bir seçim yaşadık. CHP’de bir kazan kaynıyordu. Bir sıkıntı vardı. Partililerimizin adaylardan memnuniyetsizlikleri vardı. Parti yönetimi içerisinde adaylardan kaynaklanan problemler vardı. Ama şu anda CHP’de hiçbir problem yok. İnşallah Zonguldak adayımızı da bu hafta içerinde tespit edeceğiz. Çok aday var, en iyisini çıkartmak için mücadele ediyoruz. Kesinlikle Zonguldak’ı kaybetmekle ilgili kafamızda en ufak soru işareti yok. Zonguldak’ta seçimleri alacağız. Her yerde de seçimlere iddialıyız. Çok ciddi adaylar çıkardık. Kıran kırana seçim geçireceğiz. Merkezde CHP’nin ağırlığı var. Kendi yaptıkları anketlerde bizden 3-5 puan geride çıkmalarına rağmen seviniyorlar. Bizim yaptığımız anketlerde 15-16 puan biz AKP’den öndeyiz. MHP’den 25 puan öndeyiz. Zonguldak’ta seçim kaybetmemiz gibi bir şey söz konusu olamaz. İnşallah bu oyu yüzde 50’lere çıkararak seçimi kazanacağız.

 

“ALİ BEKTAŞ’IN ŞANSI YOK”

AKP’den Ali Bektaş’a Zonguldak’ta seçimi kazanma şansı veriyor musunuz? Sorusuna ise Furat:  “Ali Bektaş’ın şansı yok. Ali Bektaş Zonguldak’a gelmekle çok büyük bir yanlış yaptı. ‘Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz’ derler.  Ali Bektaş’ın Kozlu’da yaptıkları ortada. Kozluluların düşünceleri ortada. Biz Kozlu’da yaptıklarını görüyoruz. Geçenlerde Ali Bektaş Mithatpaşa Mahallesi’ne gitmiş. Burada ‘Ben Mithatpaşa’yı tanımıyorum’ dedi. Mihtatpaşa’yı tanımayan mı var. Mithatpaşa Mahallesi Zonguldak’ın merkezidir. Gazipaşa Caddesi’nin yarısı Mithatpaşa Mahallesi’ne ait. Mithatpaşa’yı tanımayan bir belediye başkan adayı demek ki, ‘Zonguldak’ın hiçbir yerini tanımıyorum’ demiştir. Orada yine bana göre gaf yaptı.

 

“AKP VE BEKTAŞ’A SÜRPRİZLERİMİZ OLACAK”

Furat açıklamasını, “Ali Bektaş  ‘Verin bana oyu için bedava suyu’ dedi. Ben de diyorum ki, madem böyle bir hünerin var. Bedava su dağıtmak istiyorsun. İlk önce Kozlu’da bedava su dağıt. Orada görelim. Ondan sonra diyelim ki, ‘Evet, bu Kozlu’da bedava su dağıttı, Zonguldak’ta da dağıtabilir’ diyelim. Yine Zonguldak’ın deresiyle ilgili bir şairimiz Orhan Veli’nin şiirinden esinlenerek “Zonguldak derelerinin tertemiz akacak” dedi. Peki, Kozlu’nun dereleri niye temiz akmıyor. Önce Kozlu deresini temizle. Kozlululara ceza mı veriyorsun. Aslında onunla ilgili anlatacak çok şeyimiz var. Seçimler iyice yaklaştıkça, paketleri açacağız. Sayın AKP yöneticilerine ve Sayın Ali Bektaş’a sürprizlerimiz olacak. Zonguldak bizi izlemeye devam etsin. Zonguldak sosyal demokrat bir şehirdir. Geçmişte hata yaptık, seçim kaybettik. Şimdi hata yapmayacağız. Hata yapmadığımız sürece sosyal demokrat bayrağını hiç kimse Zonguldak’ın gönderinden kimse indiremez. Buna kimsenin gücü yetmez. Ali Bektaş’ın hiç gücü yetmez.” diyerek sürdürdü.

 

“Hakkı CHP’yi Kozlu’da iktidar edecek”

Kozlu’da Hakkı Yaylar ve Nihat Kayabalı arasında kıran kırana yaşanan önseçimi değerlendiren İl Başkanı Furat: “Kozlu’da son ana kadar iki adayın başa baş yarıştığı güzel ve heyecanlı bir önseçim süreci yaşadık. İki adayımız yarıştı, biri bitiş çizgisine yanaştı. Önseçimden beklen birlik ve beraberliktir. Ön seçimden kim çıkarsa diğer arkadaşımız onla beraber çalışmak özverisini göstermek zorundadır. Dolayısıyla orada ipi göğüsleyen Hakkı Yayalar oldu. Diğer arkadaşımız da ona desek verip onunla birlikte olacağını ifade ederek önseçimi Zonguldak’a armağan etti. Sayın Hakkı Yayalar çok çalışarak Kozlu’daki seçimi kazanmalıdır. Biz il yönetimi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Kozlu bizim için çok önemli, seçimi almak istiyoruz. Önseçimi kazanan Hakkı arkadaşımız inşallah çok çalışıp CHP’yi Kozlu’da iktidar edecek. Biz de bu arkadaşımızla omuz omuza çalışıp ona her türlü desteği vereceğiz”  dedi.

 

“ZONGULDAK ADAYIMIZ SALI-ÇARŞAMBA AÇIKLANACAK”

Zonguldak Belediye Başkan adayının önümüzdeki günlerde netleşeceğini söyleyen Furat  şunları söyledi: “Zonguldak Belediyesi’yle ilgili bir anket yapıldı. O anket neticesinde başa baş sonuçlar çıkması dolayısıyla gerek genel merkezimizin gerekse milletvekilleri ve il örgütümüzün tekrar bir talebi oldu. Yeniden bir anket yapılarak durumu daha şeffaf daha geniş açıdan görebilmek adına, bunu da genel merkezimiz kabul etti. 3-4 gündür Zonguldak’ta bir anket yapılıyor. Bu anketlerin sonucu genel merkeze aktarılacak bir rapor hazırlanıyor. Bu raporda önümüzdeki salı veya çarşamba netlik kazanacak ve Zonguldak Belediyesi adayı için bir netlik oluşacak. Eğer yine başa baş sonuçlar çıkarsa da bu sefer eğilim yoklaması yapacağız. Çünkü biz iki milletvekilimiz Sayın Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk’le beraber il yönetimi olarak böyle bir karar aldık.”

 

“CHP SEÇİMİ KAZANMAYA EN YAKIN PARTİ”

Zonguldak genelindeki bütün belediyelerde seçimi kazanacaklarına dair iddialarda bulunan Furat: Zonguldak’ta biz iyi durumdayız. Anketlerde yüzde 44 gözüküyoruz. Bize en yakın parti AKP yüzde 29 gözüküyor. Her ne kadar partinin oyu kadar yüksek oy almasalar da adaylarımızın da oyları AKP oyunun çok üzerinde gözüküyor. Dolayısıyla CHP Zonguldak’ta seçimi kazanmaya en yakın partidir. Bu iddiamızı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu. (Nermin Akkaya)