Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Halil Furat ve partililer dün parti binasında mühendislerle kahvaltıda bir araya geldi. Seçim süreci boyunca bu tür toplantıları düzenleyeceklerini belirten Furat, toplantıdan çıkan sonuçları genel merkeze ve yerel sorunları ise yerel yöneticilere ileteceklerini söyleyerek, eleştirilere açık olduklarını vurguladı. Ülkenin ve Zonguldak’ın sorunlarının ortada olduğunu belirten Furat, “Ülkenin geldiği durumda bize ve size herkesin ihtiyacı var. Biz siyaset yaparak bunu ödemeye çalışıyoruz. Sizlerde desteğinizi vererek bu görevi yerine getirebilirsiniz” dedi. Furat, mühendisler adın kahvaltıya katılan Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) eski Genel Müdürü Rıfat Dağdelen’in de konuşup eleştiri ve önerilerini dinlemek istediğini söyleyerek söz hakkı verdi.

Dağdelen: ‘CHP olması gereken yerde değil’

TTK eski Genel Müdürü Rıfat Dağdelen de konuşmasında şunları söyledi: “CHP, Büyük önderimiz Atatürk’ün kurduğu Türkiye’nin en köklü parti. Üzülerek söyleyeyim, CHP bugün olması gereken yerde değil. Bütün arzumuz olması gereken yere ulaşmasıdır. Benim gençliğimde memlekette yüzde 35 civarında bir sol oy vardı. 1977 seçimlerinde merhum Bülent Ecevit bunu yüzde 40’a çıkardı. Rahmetli büyük babam Demokrat Partili olmasına rağmen ben büyük babama CHP’ye oy verdirmiştim. O zamanlar solda olmayan çok kişi CHP’ye oy vermişti. Zaten mesele sağ sol meselesi değil. Mesele nerede duruyorsun, ne yapıyorsun ve topluma ne verebilirsin, sosyal adaleti nasıl sağlarsın meselesidir.

‘CHP halkı yanına aldığı takdirde iktidar olacaktır’

Bu düşünceyi işlemek halkı buna inandırmak ve bu doğrultuda çalışmaktır. Ben inanıyorum ki, bundan sonra bu bilince varmış CHP bunları yapacaktır. Benim temennim CHP’nin Atatürk’ün kurduğu prensipler doğrultusunda hareket etmesidir. Tabii çağın koşullarını da göze alarak. Bu gün demokrasi diye bize yutturulan özgürlük denen bir takım şeylerin demokrasiyle ve özgürlük uzaktan ve yakında hiçbir alakası yoktur. Bunlar memleketi bölme ve parçalama çabasıdır. Hâlbuki CHP daima bunun karşısında olmalıdır. Halkımızda bunu istiyor. Arzumuz isteğimiz CHP’yi destekleyen kişilerin ayağına gidip onları partiye kazandırmasıdır. CHP halkı yanına aldığı takdirde iktidar olacaktır. Ben davetiniz için teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum”          (Nermin Akkaya)