CHP Zonguldak Belediye Başkan adayının belirlenebilmesi için yeni bir çapraz anket kararı alındığı açıklandı. Bu konuda CHP Zonguldak milletvekili Köktürk’ün meclis bürosundan yapılan Mehmet Haberal, Ali İhsan Köktürk ve Halil Furat imzalı ortak açıklamada şöyle denildi:

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulunca 8 Temmuz 2013 tarihinde başlatılan aday belirleme süreci uyarınca; Zonguldak’taki aday belirleme sürecimiz; pek çok seçim bölgesinde nihai sonuca ulaşmış, geride kalan seçim bölgelerinde de; aday saptama takvimi nihai olarak belirlenmiştir.

Gelinen aşamada; pek çok seçim bölgesinde anketler, bir kısım seçim bölgelerinde de, eğilim yoklaması kararları alınmış, uygulanmış ve tarihleri belirlenmiştir.

Bu kapsamda; Zonguldak Merkez İlçede, gerçekleştirilen anket çalışmasından sonra, kamuoyu eğilimlerinin daha geniş deneklerle, bir kez daha saptanması ve çapraz anket yoluyla önceki anket sonuçlarının yeniden test edilmesi amacıyla, bir çapraz anket kararı alınmıştır.

Çapraz anketin gerçekleştirilmesinden sonra aday adayları arasında yeteri kadar marj bulunması halinde, anket sonucuna göre karar verilmesi, adaylara yönelik eğilimin yakın çıkması halinde, yakın çıkan adaylar arasında eğilim yoklaması yapılması görüşü Genel Merkez Seçim Komisyonuna ve CHP Merkez Yönetim Kuruluna; Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekillerinin, CHP Zonguldak İl Başkanının ve CHP Zonguldak İl Yönetim Kurulunun ortak kararı olarak iletilmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri ve Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Örgütleri olarak halkımızın iradesine Cumhuriyet halk Partisi örgütlerimizin gücüne yürekten inanıyoruz.

Zonguldak’ta tüm seçim bölgelerinde seçimleri alarak, tüm Zonguldak’ta yeni bir sayfa açmakta ve halkımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmekte kararlıyız…