Ülkede son günlerde yaşanan gelişmeler üzerine bir basın açıklaması yapan Disk / Genel-İş Sendikası  Zonguldak Şube başkanı Enis Dizdaroğlu devlet yapısının demokratik olup olmadığını tartışmaya açtı.

Dizdaroğlu  dün yaptığı yazılı basın açıklamasında bu konuda şunları dile getirdi:

Son birkaç günlük olaylar, özelikle son 24 saatteki gelişmeler AKP Hükümeti’nin Devleti     

artık polis devletine dönüştürdüğünü göstermektedir.

 

Başbakan’ın yurtdışından gelişinde sergilenen görüntüler, “Gezi Parkı Direnişi” konusunda bilinçli olarak toplumsal kutuplaştırma yaratmaya dönük kullanılan söylem, Devlet olanaklarının hoyratça AKP’nin “halka gaz verme” mitingleri için kullanılması söz konusu olduğundan artık Devlet bir “hukuk devleti” değil “polis devleti” dir. Öyle ki artık dün İstanbul’da olduğu gibi kitlesel avukat gözaltıları ile karşı karşıyayız.

 

Onlarca avukatı gözaltına alan bir Devlet artık demokratik bir devlet değildir.

 

Dünya kamuoyu da durumu böyle tarif etmiştir.

 

Özellikle Başbakan’ın “Gezi Parkı Direnişi” karşısında yaşadığı şokun devam ettiği görülmektedir. Tarihin gördüğü tüm diktatörlere özgü olan ve direnen halka karşı duyulan hınç ve öfke ile karşı karşıyayız.

 

Dün gece başta İstanbul ve Ankara’da sergilenen şiddet, halkın arasına karıştırılan kışkırtıcı ajanlar eliyle direnişi gözden düşürme çabaları ve direnen halka karşı gösterilen öfke rejimin zıvanadan çıkması durumuna işaret etmektedir.

 

Devletin İstanbul Valisi’nin halka karşı sergilediği şark oyunu ve diktatörlüklere özgü kışkırtıcı söylemleri kendisinin o makamda 1 saat bile durmaması için yeterlidir. Bu ve benzeri kamu görevlileri için aynı talepte bulunuyoruz. Bunlar derhal görevden alınmalıdır. Türkiye’nin özgür meydanları “Başbakan istifa” talepleri ile sarsılmaktadır.

 

Halka karşı kışkırtma yapanlar ve rejimi hızla polis devletine dönüştürenler hukuk devleti ve demokrasi mücadelesi ile alt edileceklerdir.