İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Aksener'e ve beraberindeki heyete dün Rize'de yapılan saldırının demokrasilerde kabul edilemez bir tavır olduğunu söyledi.
Sözlü ve fiili müdahale sonrası geçmiş olsun dileklerini ileten herkese Zonguldak İl ve İlçe teşkilatları adına teşekkür eden Erkmen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
“Demokrasilerde fikirler savunulur, vatandaşımız değerlendirir. Sonuçta sandıkta milletimiz kararını verir. Kaba kuvvet demokrasilerde geçerli değildir. Özellikle çoğunluğu Rizeli olmayan ve dışarıdan getirildiği bizzat Rizeliler tarafından söylenen grubun yaptığı bu çirkin hareket  Rizeli sağduyulu demokrasiye inanan vatandaşlarımıza da mal edilemez. Kuruluşundan beri Genel Başkan Meral Akşener öncülüğünde emin adımlarla milleti arkasına alarak her geçen gün büyüyen, insanımızın umudu olan İyi Parti’den  ne kadar korktukları, çekindiklerinin göstergesi olan bu hareketler İyi Parti'nin iktidara yürüyüşünü engelleyemeyecek aksine Genel Baskanımızın arkasında daha güçlü  inanmış bir güçle daha kararlı hale getirecektir. İyi Parti örgütleri birlik ve beraberlik içinde Genel Başkan Meral Akşener'in yanında ve izindedir. Halkımızın da demokrasiye yakışmayan tavırlar sergiliyenlere gerekli cevabı vereceğine inanıyor, kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”