Zonguldak CHP İl Başkanı Halil Furat, MHP’nin de kabul ettiği CHP’nin cumhurbaşkanı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu değerlendirdi.

CHP İl Başkanı Halil Furat verdiği demeçte, CHP ve MHP gibi iki köklü partinin bir aday üzerinde uzlaşması beklentileri yükselteceğini ifade ederek genel merkezin belirlediği takvime göre çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Furat, CHP’nin açıkladığı ve MHP’nin onayladığı çatı aday hakkında şunları söyledi.

“Partimiz, MHP’nin de kabul ettiği cumhurbaşkanı çatı adayı açıkladı. Bizim sayın İhsanoğlu ile ilgili özel bilgimiz yok. İki partinin isteği ile çatı aday formülü güzel sonuçlandı. Genel merkezimizden bize özel bilgilendirmeler olacaktır. Kamuoyunun cumhurbaşkanı çatı adayı olarak daha popüler bir isim beklentileri vardı. Çatı aday formülü ile CHP, MHP ve adayımızı destekleyen partililerle ittifak sağlandı.  İki köklü partinin bir aday üzerinde uzlaşması beklentileri yükseltecektir. Biz de genel merkezimizin belirlediği takvime göre adayımıza destek veren partililerle çalışmalarımıza başlayacağız.  Ülkemiz, milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Seçimlerin kavgadan uzak birlik beraberlik içerisinde geçmesini diliyorum.” (Aykut KARA)